2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas :: Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje buvo apdovanoti ES investicijų efektyvumą Lietuvai analizavę žurnalistai

2018-01-29
 
Po apdovanojimų. Nuotrauka atminimui

Po apdovanojimų. Nuotrauka atminimui

Vytautas Žeimantas

 

Sausio 25-osios vakarą Martyno Mažvydo bibliotekoje iškilmingame renginyje buvo apdovanoti Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Finansų ministerijos inicijuoto ir surengto kūrybinio konkurso „Europos Sąjungos investicijų efektyvumas Lietuvos ekonomikai ir visuomenei" laureatai.
- Europos Sąjungos ateitį mes kuriame patys, o milžiniškos investicijos mūsų šalies žmonėms ir ekonomikai turi padėti kurti bendrą gerovę. Rasti geriausius sprendimus, kur turėtų būti investuojami pinigai, nėra lengva. Analizuoti ir vertinti jau padarytas investicijas ar tik planuojamus didelius darbus reikia daug kantrybės, žinių ir profesionalumo. Todėl šiandien galime džiaugtis, kad geriausieji žurnalistikos profesionalai tyrinėja šią sritį, ir mes bent simboliškai galime jiems padėkoti už šį darbą, - renginio išvakarėse sakė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.
Apdovanojimų ceremoniją vedė žinomas žurnalistas ir skaitovas Juozas Šalkauskas.
Apie konkurso eigą kalbėjo vertinimo komisijos pirmininkas žurnalistas Rytas Staselis. Iš pradžių jis pristatė nominantus vertinusią aštuonių žiniasklaidos ekspertų komisiją, kurioje be komisijos pirmininko dirbo Aurelija Arlauskienė, Vilija Butkuvienė, Ginas Dabašinskas, Brigita Sabaliauskaitė, Jolanta Mažylė, Virginija Motiejūnienė ir Aistė Žilinskienė.
Rytas Staselis pasidžiaugė, kad kūrybiniame konkurse „Europos Sąjungos investicijų efektyvumas Lietuvos ekonomikai ir visuomenei" varžėsi net 140 įvairių spaudos, radijo, televizijos ir internete skelbtų darbų. Tačiau piniginiais prizais po 1000 eurų, diplomais bei autorinėmis skulptūromis vertinimo komisija nutarė apdovanoti tik dešimt laureatų.
Pasak vertinimo komisijos pirmininko, geriausieji darbai ir autoriai buvo atrinkti vadovaujantis keturiais kriterijais - turinio aktualumas auditorijai, objektyvumas, kūrybiškumas, informacijos šaltinių įvairovė ir originalumas. 
Po to buvo paskelbti konkurso rezultatai -nominacijos ir laureatai:

 

 

Metų diskusija televizijoje
Živilė Kropaitė (LRT televizija)

Metų reportažas televizijoje
Kristina Karlonė (Lietuvos ryto televizija )

Metų reportažas spaudoje ar interneto žiniasklaidoje
Vilma Jakubauskaitė Kasperavičienė („Lietuvos žinios") ir Edita Radzevičiūtė („Kauno diena")

Metų tyrimas
Šarūnas Černiauskas ir Birutė Davidonytė (15min.lt), taip pat Vilma Danauskienė (Delfi.lt)

Metų žurnalistas (ES investicijų tema profesionaliausiai dirbantis žurnalistas)
Ernestas Naprys (15min.lt) ir Dalius Simėnas („Verslo žinios" ir vz.lt)

Metų redakcija (išskirtinį dėmesį ir profesionalumą temai skyrusi redakcija)
Vyriausiasis redaktorius Rolandas Barysas („Verslo žinios")

Metų komentaras
Rimvydas Valatka (Delfi.lt)

 

 Laureatus apdovanojo Finansų viceministrė Loreta Maskaliovienė ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. 

- Šio konkurso tikslas - skatinti žurnalistus įsitraukti į ES struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje panaudojimo efektyvumo analizę, skatinti diskusijas apie ES lėšomis įgyvendinamus socialinius ir ekonominius pokyčius, planuojamus ir vykdomus projektus, jų eigą ir naudą regionui, bendruomenei, gyventojui, - sakė Finansų viceministrė Loreta Maskaliovienė.

 

 - Mieli kolegos, leiskite Jums visiems dar kartą nuoširdžiai padėkoti už bendrą darbą ir kiekvieno Jūsų asmeninį indėlį organizuojant konkursą žurnalistams apie ES investicijų efektyvumą Lietuvai. Noriu padėkoti Kristinai ir Ievai už puikų bendradarbiavimą ir gražios bendros iniciatyvos palaikymą Rytui Staseliui - už vertinimo komisijos sutelkimą ir profesionalų požiūrį į profesionalios žurnalistikos vertinimą. Aurelijai, Aistei, Jolantai, Brigitai, Vilijai, Ginui ir Virginijai - už tas valandas, dienas ir naktis, praleistas gilinantis į ES kolegų „įsigilinimus". Linai Mykolaitienei ir Almonei Baltrūnienei - už plika akimi nematomą, bet labai gyvybiškai svarbų organizacinį darbą, Astai - už M. Mažvydo bibliotekos svetingumą ir pakankamą kiekį vazų gėlėms. Aidai - už režisieriaus budrią akį, gerus patarimus. Jurgai ir Artūrui su "JAZZ Island" - už grožį ir skonį, už viltį ir perspektyvą. Juozui Šalkauskui - už vakaro moderavimą, - sakė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Vakaro dalyvius linksmino Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinė grupė „Jazz Island" dainininkai.
Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Finansų ministerija tokį pat konkursą planuoja surengti ir ateityje.
Rubrika Savaitės tema yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projekto dalis.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-03-26 13:43
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media