2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas :: Geriausia integruotos komunikacijos kampanija Baltijos šalyse pripažintas LRT projektas „Tegul žydi laisvė“

2020-03-10
 
. J. Staceviciaus LRT foto

. J. Staceviciaus LRT foto

Rygoje (Latvijoje) vykusiuose komunikacijos apdovanojimuose „Mi:t&links. Baltic Communication Awards" aukščiausio įvertinimo sulaukė LRT Baltijos kelio 30-mečio minėjimo kampanija „Tegul žydi laisvė". Ji pripažinta geriausia integruotos komunikacijos kampanija Baltijos šalyse.
Pasak LRT Komunikacijos ir rinkodaros departamento vadovės Rūtos Putnikienės, kuriant kampaniją norėta į šį istorinį, laisvės link vedusį įvykį pasižiūrėti nauju kampu ir jį aktualizuoti net tai auditorijai, kuriai jis yra pažįstamas tik iš istorijos vadovėlių ar tėvų pasakojimų.
Kampanijos metu Lietuvos gyventojai buvo kviečiami padovanoti senus radijo imtuvus specialiai instaliacijai. Taip norėta atkreipti dėmesį į Lietuvos radijo, kuris buvo viena svarbiausių komunikacijos priemonių koordinuojant Baltijos kelią, vaidmenį. Lietuvos gyventojai instaliacijai padovanojo daugiau nei 2 tūkst. imtuvų - keturis kartus daugiau, nei buvo planuota. Žinia apie rekordinę radijo instaliaciją, iškilusią Katedros aikštėje Vilniuje, pasidalijo ir tarptautinės žiniasklaidos priemonės, tarp jų - „Forbes", „Euronews".
Ruošdamasi šios svarbios istorinės datos minėjimui, LRT taip pat pristatė naują Baltijos kelio simbolį - Lietuvos vėliavos spalvomis nuspalvintą kardelį su šūkiu „Tegul žydi laisvė". Simbolio idėja kilo išnagrinėjus archyvinę Baltijos kelio medžiagą - daug žmonių Baltijos kelyje stovėjo rankose laikydami gėles, dažniausiai - kardelius. Tvirtybės ir ryžto simboliu tapusi gėlė atspindi ir taikaus protesto idėją - už laisvę 1989-ųjų rugpjūtį kovojame ne kardais, bet kardeliais.
Kampanija įgyvendinta LRT bendradarbiaujant su kūrybos agentūra „New!" ir menininkais Ieva Makauskaite ir Viačeslavu Mickevičiumi.
Šių metų „Mi:t&links. Baltic Communication Awards" konkursui buvo pateikti 158 komunikacijos projektai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos.

Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49
LT-03123 Vilnius
Tel. 8 5 236 3240
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-03-20 14:25
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media