2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas :: Popiežius Pranciškus: vietinių žurnalistų užduotis – būti žmonių balsu

2019-09-17
 
Popiežius susitikime su Italijos visuomeninio transliuotojo Rai regionų redaktoriais

Popiežius susitikime su Italijos visuomeninio transliuotojo Rai regionų redaktoriais

Popiežius Pranciškus kalboje italų regionų žurnalistams jų darbą pavadino didžiai reikšmingu. Vietiniai pranešimai neturėtų būti laikomi antraeiliais lyginant su nacionalinio masto pranešimais, pasakė Šventasis Tėvas pirmadienio audiencijoje Italijos visuomeninio transliuotojo Rai regionų redaktoriams.
Vietinė žurnalistika taip pat skirta mažumų kalbai ir kultūrai, pasakė popiežius. Be to, globalizavimas neturėtų siekti visų suvienodinimo. Jei taip daroma, prarandami tautų turtai ir ypatingumai - skirtingumai, kultūra, istorija, tradicijos. Šventasis Tėvas paragino vietinius žurnalistus semtis iš kasdienio gyvenimo tikrovės, kurią sudaro žmonės, įvykiai, planai, problemos ir viltys.
Antra vertus, būtina kalbėti apie pačią tikrovę, praplečiant horizontus taip, kad būtų įvertinamos žmonių gyvenimo ir istorijos vertybės. Vietiniai žurnalistai taip pat privalo būti vargstančiųjų balsu, atsiliepti į vietinės visuomenės iššūkius ir opiausius uždavinius išeinant į gatves, susitinkant su šeimomis, aplankant darbo vietas, taip pat suteikiant balsą tikėjimo vietoms ir tikinčiųjų liudijimui. 
(SAK / Vatican News)
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-09-26 16:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media