2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas :: Vilma Danauskienė: Kviečiame Seimo narius išklausyti ir žurnalistų nuomonę

2021-03-31
 
Vilma DANAUSKIENĖ

Vilma DANAUSKIENĖ

Gerbiami politikai, žurnalistas viešu kreipimusi retai kreipiasi į Seimo narius, tačiau mano vienasmeniškam sprendimui parašyti Jums buvo tai, kad teko garbė dalyvauti diskusijose ir darbo grupės darbe dėl Lietuvos žiniasklaidos ir žurnalistikos. Plačiąja prasme.
LRS Kultūros komitete Jūs rytoj spręsite, ar reikia politinio prievaizdo Lietuvos žurnalistams ir žiniasklaidai plačiąja prasme, t.y. ar reikėtų keisti esamą reguliaciją ir pasiduoti Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos norui inicijuoti darbo grupės Seime sukūrimą žiniasklaidos savireguliacijos klausimams spręsti.
Šis klausimas yra platesnis nei bandoma tai suabstraktinti į paprastą darbo grupės sukūrimą, ir iš dalies politikus paverčiant atsakingais už būsimą sprendimą ir jo pasekmes.
Mano nuomone, tai nėra sąžininga. Ši tema yra verta ir reikalinga didesnės ir platesnės diskusijos, o pirmiausia - pasirengimo visų suinteresuotų grupių tokiai diskusijai iš esmės.
Tiesą sakant, būtent tokiai nuostatai - plačios diskusijos - buvo principialiai sutarta ir darbo grupių bei paties Komiteto formate, gerbiamiems Seimo nariams įsigilinus ir iš esmės žiūrint į šį klausimą, kas, mano asmenine nuomone, yra teisingas požiūris.
Tokią diskusiją, esu tikra, gerbiami Komiteto nariai neabejotinai galėtų profesionaliai surengti rudens Seimo sesijos metu. T.y. šiuo metu būtent leidus suinteresuotoms pusėms savo kompetencijų ribose iš esmės išdiskutuoti klausimą, ir gerb. Seimo nariams rudens sesijos metu p a t e i k t i konkrečius siūlymus, kurie būtų išdiskutuoti ir suderinti bei patvirtinti pačios žurnalistų bendruomenės tarpe.
Įžūloka, bet prašau gerbiamų politikų pažiūrėti mūsų - žurnalistų - bendruomenėje kilusias diskusijas, kurios tiesiogiai atliepia rytoj svarstytinus klausimus. Tai nėra bandymas įtakoti Jūsų nuomonę. Tai kvietimas išklausyti. Ir - išgirsti. Nuoroda į diskusiją yra čia:
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=ZwtX0J84TWg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3PmTtXI9HdU5oLG0RtvWfPZRW9MTxdkP3qKM3MMTrZwKoudrVQVqDi1CQ
Linkėdama produktyvios savaitės,
Pagarbiai,
Vilma DANAUSKIENĖ, žurnalistė
tel. +370 628 83758
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-03-31 14:01
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media