2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas :: Visuomenės informavimo etikos komisija: koronaviruso tema svarbu skelbti tikslią informaciją bei nurodyti šaltinius

2020-03-03
 
Šiomis dienomis žiniasklaidoje dominuoja informacija koronaviruso tema. Tačiau viešojoje erdvėje apie viruso sukeliamą ligą atsirado daug nemažai nepatikrintų ir nepagrįstų faktų, pseudomokslinių teorijų ar paprasčiausių gandų. Tai baugina visuomenę, kelia nerimą ir jokiu būdu neprisideda prie gyventojų racionalios elgsenos sudėtingesnės, bet anaiptol ne krizinės situacijos atveju.
Visuomenės informavimo etikos komisija primena visuomenės informavimo priemonių vaidmenį šiuolaikinėje visuomenėje bei atsakomybę už savo darbą. Visuomenės informavimo etikos kodekso nuostatos pabrėžia žurnalistų, viešosios informacijos rengėjų pareigą skelbti tikslias teisingas žinias, tikrinti informaciją, neklaidinti informacijos vartotojų.
Komisija ragina leidėjus ir žurnalistus itin atsakingai vertinti publikuojamus kūrinius, tikrinti šaltinius, remtis tik kompetentingų institucijų bei specialistų išvadomis ir/ar rekomendacijomis, nedidinti įtampos ir neprisidėti prie panikos skleidimo.
Kontaktinis asmuo
Vaiva Žukienė
Pirmininkė
Visuomenės informavimo etikos komisija
+37065013133
info@etikoskomisija.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-03-04 11:08
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media