2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Skelbimai

*print*

Archyvas :: Žurnalistas Alvidas Jancevičius kviečia teatro mylėtojus į baltojo humoro vakarą

2013-12-05
 
Alvidas Jancevičius

Alvidas Jancevičius

 

Lietuvos teatro sąjungos Aktorių namuose (Teatro g. 8) kitas pirmadienis turėtų virsti nuotaikinga įžanga į artėjantį šventinį periodą. Čia gruodžio 9 d. 18 val. svečiuosis žinomas žurnalistas, iliuzijų meistras, cirko kritikas bei istorikas Alvidas Jancevičius, kuris vilniečiams siūlo neeilinį baltojo humoro ir iliuzijų vakarą „O metai bėga...".

Alvidas Jancevičius daugiau nei trisdešimt metų pašventė žurnalisto bei dėstytojo darbui. Penkiolika metų buvo Lietuvos nacionalinės televizijos teisinių, politinių - visuomeninių laidų redaktorius ir vedėjas, dėstė Vilniaus bei Mykolo Riomerio universitetuose, vėliau trylika metų  dirbo Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko padėjėju.

Žurnalisto, laidų vedėjo darbas yra tik viena jo veiklos pusė. Energijos ir idėjų nestokojantis A. Jancevičius Vilniaus universitete ilgą laiką dirbo Kiemo teatro režisieriumi. Jis taip pat yra turbūt vienintelis Lietuvoje cirko kritikas, istorikas, Lietuvos enciklopedijose rašantis apie šalies bei pasaulio cirko istoriją. Maža to, jau ilgą laiką domisi įvairių humoristų darbais ir pats išbando vis naujus iliuzijų triukus bei skaito humoristines istorijas.

A. Jancevičiaus repertuare - plati baltojo humoro ir iliuzijos programa. Jo paties ir užsienio autorių humoristinius linksmus ir lyrinius monologus visada papildo pokštai bei iliuzijos miniatiūros, triukai su paprastais buitiniais daiktais bei aktualiais nūdieniškais komentarais. Atliekant beveik visus pokštus, dalyvauja žiūrovai.

„Šiandien niekas neskaito nuotaikingų monologų, visi pasakoja anekdotus", - kalbėdamas apie šiuolaikinius humoristus tvirtina A. Jancevičius. Iliuzionistas teigia, jog šis esminis laiko ir humoro pokytis atsispindi ir jo vakaro pavadinime „O metai bėga...".  Artistas taip pat priduria, kad jo pokštų temos niekada neperžengia ribos, esančios „žemiau juostos" ir į pasirodymą turėtų ateiti ne linksmus vakarėlius, bet teatrą mėgstanti publika.

 Iliuzionistas yra surengęs iš viso per šešis tūkstančius pasirodymų visuose Lietuvos miestuose ir rajonuose. Nuo 1991 iki 2013  metų  koncertavo su dabar jau buvusia Vilniaus valstybinio jaunimo teatro aktorių grupe "Be grimo" - buvusi "Namų muzikavimo grupe", nuo 1997 metų aktyviai bendradarbiauja su lietuviškuoju "Baltijos" cirku. Aštuonerius metus vedė šio cirko programas šapito palapinėje, dabar pasirodo „Siemens", „Cido", "Žalgirio", „Šiaulių" arenose, Kauno sporto halėje. Daug kartų koncertavo su Kinijos, Vokietijos, Danijos, Rumunijos, Lenkijos, įvairių Afrikos šalių, Norvegijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Latvijos  bei kitų valstybių cirko meistrais.    

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-12-05 10:37
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Robertinas

2023-12-19 16:43

Šaunuolis, ilgų sveikatos metų.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media