2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Skelbimai

*print*

Archyvas :: Žurnalistus kviečia masiškiausias sveikatos žinių ir mąstymo žaidimas „Protų fanai“

2013-10-01
 
 

Daina Juršytė

Vilniaus visuomenės sveikatos biuro

Visuomenės sveikatos stebėsenos specialistė

 

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizuoja masiškiausią bendrojo ugdymo mokyklų vyresniųjų (9-12) klasių mokinių Protų mūšį - sveikatos žinių ir mąstymo žaidimą „Protų fanai". Renginys skirtas Pasaulinei psichikos sveikatos dienai paminėti! Renginiu siekiama įtraukti per 350 mokinių į sveika konkurencija paremtą komandinį žaidimą sveikatos tema. Renginio tikslas - įdomiai, prasmingai ir uždegančiai skatinti mokinius domėtis sveikata, kuri yra ne tik ligų ar negalavimų nebuvimas, bet ir sveika gyvensena, fizinis aktyvumas, socialinė ir psichinė gerovė.

Sieksime, kad vienu metu „Protų fanų" renginyje varžytųsi kuo daugiau mokinių. Masiškiausią sveikatos žinių ir mąstymo žaidimą organizuoja ir juo rūpinasi renginių organizavimo įmonė Šypsomės.lt. Lietuvos rekordą registruos agentūra "FACTUM" prie Lietuvos kultūros fondo. Renginyje dalyvaus apie 50 komandų iš Vilniaus miesto ir rajono bendrojo ugdymo įstaigų. Komandą sudarys 7 nariai: 6 mokiniai (vienas iš jų - kapitonas) ir vienas suaugęs narys. Žaidimą sudarys penki turai. Vieno turo metu bus pateikiama dešimt klausimų sveikatos (sveikos gyvensenos, fizinio aktyvumo, medicinos, biologijos) tema. Žaidime taip pat dalyvaus ekspertų komanda, sudaryta iš atsakingų institucijų ir profesijų kompetentingų asmenų, kuri galės atsakyti į iškilusius klausimus. Dalyviai jaudulį malšins pasivaišinę sveikais vaisių ir daržovių užkandžiais.

Renginyje nebus laiko nuobodžiauti, nes pertraukų metu dalyvius džiugins Vaikų ir jaunimo klubo „Šatrija", šiuolaikinio šokio studijos „Iliuzija", šokis „Mažosios namų šeimininkės" (vadovė Loreta Raškevičiūtė), gatvės šokų studijos „Freeze" šokis „Transformacija" (vadovė Jurgita Jurgaitienė), klubas INdY dance SiNG, šokių studijos „INdY dance", šokis „Dance on the Floro", šokių studijos „TiNa and baries", šokis „Yeah". „Show Makers Akademija" pristatys talentingo jaunuolio Gabrieliaus Vagelio pasirodymą! Žavus ir žaismingas vaikinas, atlieka įvairaus žanro kūrinius, kurių pagrindą sudaro pop, ir R&B muzikos dainos. Romantiškose melodijose atskleidęs balso unikalumą bei pavergęs ne vienos merginos širdį, vaikinas siekia tapti perspektyviausiu šalies atlikėju. Nukeliavęs iki grandioziškiausio visų laikų Lietuvos istorijoje muzikinio šou „Lietuvos balsas" finišo tiesiosios. Taip pat pasirodys Milita Daikerytė, muzikinio šou „Lietuvos balsas" dalyvė, kuri savo ypatingu balsu jau spėjo užkariauti ne tik lietuviškų, bet ir tarptautinių dainų konkursų žiuri širdis. Išvysime įvairių šokių stilių (HipHop ir Jazz, arba pramoginiai) atlikėjų pasirodymus.

Ir dar ne viskas! Komandas, užėmusias I, II ir III vietas apdovanosime rėmėjo suteiktais prizais: dažasvydžio klubo „Triada" dovanų kuponais į „Lazerių mūšį" bei dažasvydžio žaidimą. Įvairioms nominacijoms apdovanoti, kurias dalyviai sužinos tik renginio metu, originalias dovanas paruošė Leidykla „Šviesa" bei labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas" atstovai, kurie įsteigė specialų „Sveikatiados" projekto prizą. Kiekvienas renginio dalyvis bus apdovanotas Vilniaus visuomenės sveikatos biuro įsteigtomis simbolinėmis dovanėlėmis, o kapitono rungties laimėtojui atiteks „Alias" stalo žaidimas.

Jeigu Jūs manote, kad gali būti tik krepšinio ar muzikos fanai, klystate! "Protų fanai" jau 2013 m. spalio 3 d., pradžia 14.00 val. Muzikos ir teatro klube "NewYork". Dalyvausime, žaisime, „sveikai" konkuruosime ir sieksime Lietuvos rekordo!

Kviečiame renginį aplankyti žurnalistus ir kitus spaudos atstovus.

 

 

Papildoma informacija: Tel. 8-5 2711244, el.p. daina.jursyte@vvsb.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-01 19:25
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Mielieji

2013-10-03 02:03

Padarykit pagaliau skyrelį "Darbo skelbimai" nes čia dažniausiai ir užeidavom (taip jau buvo bent anksčiau), o kai padarės bendrą "Skelbimai" apie viską, tai ...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media