2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Skelbimai

*print*

Archyvas :: Konkurso „Debiutas‘12“ nugalėtojos Vilijos Visockienės fotografijų paroda „Sapnai“

2013-08-31
 
Vilijos Visockienės nuotrauka

Vilijos Visockienės nuotrauka

 

2013 m. rugsėjo 5 d., ketvirtadienį, 17:00 val. maloniai Jus kviečiame į Vilijos Visockienės, 2012 metų konkurso „Debiutas" nugalėtojos fotografijų parodos „Sapnai" atidarymą Lietuvos fotomenininkų sąjungos „Vilniaus" fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4, įėjimas iš Didžiosios g. 19).

Vilija Visockienė gimė 1971 m. Šakiuose. Dabar gyvena Dusetose, Zarasų rajone. Ji Lietuvos tautodailininkų sąjungos narė nuo 2001 m. Domisi popieriaus karpiniais. Rašo eiles. 2002 m. pripažinta Zarasų rajono metų literate. Nuo 2013 m. gamtos fotografų klubo „Žalias skėtis" narė. Apdovanojimai: Lietuvos fotomenininkų sąjungos fotografijos konkurso „Debiutas ‘12" nugalėtoja (2012 m.); Tarptautinės parodos - konkurso „Žirgas fotografijoje" Dusetų dailės galerijos prizas (2013 m.); Tarptautinės gamtos fotografijos parodos Utenoje „Žemės diena - 2013" diplomas (2013 m.); Laukinės gamtos fotografijos konkurso „Gintarinis žaltys" laureatė (2013 m.).

2002 - 2013 m. rengė personalines karpinių ir fotografijos parodas Zarasuose, Visagine, Vilniuje, Utenoje, Klaipėdoje. Dalyvavo grupinėse parodose Zarasuose, Dusetose, Kėdainiuose, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Utenoje, Panevėžyje.

„Prisimenant Z. Froidą: „Sapnai - karališkas kelias į pasąmonę". Ką randame, ten nukeliavę, labai asmeniška ir kartu bendra visiems. Mėgstu keliauti, bet kol kas tai dažniau tenka daryti tik svajose arba pasakojant istorijas... Ant tikrovės ir fantazijos ribos sutinku begales keistų būtybių, kurios stebi mane, o aš jas. Kartais kai kurias prikalbinu pasirodyti visiems. D. Kajokas sukūrė labai gražų naujadarą tokiems personažams įvardinti - „nesybės". Juk iš tiesų - jų kaip ir nėra. Bet tas ir įdomiausia - padaryti, kad jos atsirastų, įgautų kažkokį pavidalą. Kad prakalbėtų ir kažką papasakotų, - sako fotografė Vilija Visockienė.- Visi mes sapnuojame - rečiau ar dažniau. Būna, kad sapnai tampa įkyriais svečiais, nelabai leidžiančiais užmigti. Jie braunasi pro visus durų ir langų plyšelius, lenda po antklode, stengiasi sušilti savo mažas basas kojeles ir rankutes, grūdasi vienas per kitą ir nepaliaujamai šnabžda - ir mane, ir mane susapnuok... Ir sapnuojame juos - neryškius ir nerimtus, nespalvotus ir keistus, naivius ir graudžius. Suteikiame jiems vardus - bet jie ne visai tikslūs, nes sunku išvardinti tai, kas yra neapčiuopiama. Tie pavidalai, idėjos, svajonės kasdien mus lanko, ne tik naktimis, bet ir dienos metu - jie plevena aplink ir šalia, bandydami atkreipti mūsų dėmesį, norėdami papasakoti apie kitokią realybę, kviesdami ten apsilankyti... Tad savo cikle „Sapnai" kviečiu prisiminti, kaip kažkada, labai labai seniai, tikėjome stebuklais, ir pakeliauti kartu fantazijos pasaulyje. Šiais neryškiais, išplaukusių vaizdų tinklais bandau sugauti žiūrovą. Jei jis sustoja prie mano darbų, nuėjęs nori sugrįžti ir dar kartą patirti jų keliamą kažkiek keistą poveikį - vadinasi, savo tikslą pasiekiau. Ne dėl to, kad žiūri ir stebisi, o kad pavyko sukelti jausmus. Labai tikiuosi, kad teigiamus".

Parodos rėmėjai: Kultūros ministerija, LR Kultūros rėmimo fondas, kompanija SONY

„Vilniaus" fotografijos galerijos darbo laikas: II - V 12-18 val., VI 12-16 val. Paroda veiks iki rugsėjo 28 dienos.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-08-31 14:31
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media