2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sukaktys, jubiliejai

*print*

Archyvas :: Seime bus sutiktas leidinys – mokslinė parlamentarizmo Lietuvoje apžvalga

2020-09-15
 
Steigiamojo Seimo 100-mečio proga Seimo kanceliarija išleido straipsnių rinkinį „Parlamentarizmas Lietuvoje", visuomenei neatlygintinai prieinamą ir skaitmeniniu formatu. Jubiliejiniame leidinyje mokslininkai apžvelgia Lietuvos parlamentarizmo raidą nuo jo ištakų iki šių dienų. Straipsnių autoriai: prof. dr. Rimvydas Petrauskas, prof. dr. Zigmantas Kiaupa, prof. dr. Rimantas Miknys, dr. Algimantas Kasparavičius, doc. dr. Algirdas Jakubčionis, dr. Alvydas Lukošaitis, prof. dr. Marija Drėmaitė. Leidinio pratarmės autorius - Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Česlovas Juršėnas.
„Džiugu, kad šis leidinys pasirodė Seimo jubiliejiniais metais. Jis atskleidžia turtingą mūsų parlamentarizmo istorijos, kuri neapima vien tik moderniuosius laikus, panoramą. Tikiu, kad knyga susilauks didelio profesionalių istorikų, politologų, šiaip besidominčių istorija dėmesio. Tai - ne tik svarus indėlis į parlamentarizmo Lietuvoje tyrimus, bet ir puiki edukacinė priemonė", - apie leidinį sakė Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos pirmininkas prof. Arūnas Gumuliauskas. 
Rugsėjo 16 d., trečiadienį, 15 val. dalyvaujant Seimo Pirmininkui prof. Viktorui Pranckiečiui, autoriams ir redakcinės kolegijos pirmininkui prof. dr. Arūnui Gumuliauskui, leidinys bus pristatytas visuomenei. Leidinio sutiktuves ir pokalbį su autoriais bus galima stebėti nuotoliniu būdu Seimo „YouTube" paskyroje.

 

Daugiau informacijos:
Informacijos ir komunikacijos departamento
Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas
Artūras Zeleniakas
Tel. (8 5) 239 6201, el. p. arturas.zeleniakas@lrs.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-09-15 12:06
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media