2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Apdovanoti lietuviškų televizijos laidų autoriai - konkurso „Pragiedruliai“ nugalėtojai

2018-04-13
 
Apdovanojami geriausios 2017 m. televizijos dokumentikos laidos „Alfonsas Svarinskas“ autoriai Andrius Gudauskas ir Juozas Sabolius

Apdovanojami geriausios 2017 m. televizijos dokumentikos laidos „Alfonsas Svarinskas“ autoriai Andrius Gudauskas ir Juozas Sabolius

2018 m. balandžio 12 d. Vaidilos teatre įvyko iškilminga ceremonija, kurios metu buvo apdovanoti geriausių lietuviškų radijo ir televizijos laidų autoriai.
Š. m. sausio mėn. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) jau šešioliktą kartą paskelbė seniai jau tapusį tradiciniu konkursą „Pragiedruliai". Jo metu buvo vertinamos 2017 m. pirmą kartą transliuotos radijo ir televizijos laidos.
Kiekvienais metais organizuodama šį konkursą LRTK siekia paskatinti kūrėjus kurti kokybiškesnio ir įvairesnio turinio radijo ir televizijos laidas, todėl ir vertino jas atsižvelgdama į jų aktualumą, išliekamąją ir meninę vertę, originalumą, poveikį ugdant kultūrines, bendražmogiškąsias, pilietines ir estetines vertybes bei darbo profesionalumą ir kūrybiškumą. LRTK taip pat siekia, kad šis konkursas taptų prestižiniu, Lietuvos valstybei ir jos kultūrai reikšmingu renginiu, o apdovanojimas šiame konkurse laidų kūrėjams - reikšmingu įvertinimu.
Vertinimo komisiją šiais metais sudarė LRTK nariai: poetas, vertėjas Antanas Jonynas, Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos narys Vidas Mačiulis, poetė Dalia Teišerskytė, teatro ir kino aktorius ir režisierius Algis Matulionis, politologas, VU TSPMI dėstytojas Laurynas Jonavičius, žurnalistė Liudvika Pociūnienė, mokslininkas Mantas Martišius, žurnalistas, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, politologas Vincentas Vobolevičius, ryšių su visuomene specialistas Ričardas Slapšys.
Šių metų konkursui buvo pateiktos 84 laidos: 61 televizijos ir 23 radijo laidos. Geriausiomis buvo išrinktos šios 2017 m. pirmą kartą transliuotos laidos:
Geriausia 2017 m. televizijos dokumentikos laida - „Alfonsas Svarinskas", autoriai Andrius Gudauskas ir Juozas Sabolius, transliuota per LRT TELEVIZIJA.
Daugiausia balų šioje nominacijoje vertinimo komisijos nariai taip pat skyrė laidoms: „Pažintys. Dailininkas Andrius Seselskas", autorė Rita Ščiglinskienė, transliuota per Šiaulių televiziją; „Vladas Nagius Nagevičius" iš ciklo „Laikinosios sostinės fenomenas", autoriai Justinas Lingys, Audronė Kosciuškienė, transliuota per INIT TV; „Dievui ir Žmogui. Vincas Svirskis", autorius Saulius Pučinskas, transliuota per Šiaulių televiziją.
Geriausias televizijos portretas - „Kelias į namus su Gražina Balandyte", autorė Ginta Liaugminienė, transliuota per LRT KULTŪRA.
Daugiausia balų taip pat surinko: Ingridos Laimutytės laidos - „Kelias į namus su Agne Žagrakalyte" ir „Kelias į namus su Joanna Moro", transliuotos per LRT KULTŪRA ir „Legendos. Valentinas Masalskis", autoriai - Aistė Stonytė - Budzinauskienė, Česlovas Stonys ir Audrius Stonys, transliuota per LRT KULTŪRA.
Geriausia televizijos aktualijų laida - „Grįžtantys", autoriai - Gailė Garnelytė, Haroldas Klevinskas, Aleksas Matvėjevas, Giedrius Karaliūnas, Algirdas Žvinakevičius, VŠĮ „TV Europa", transliuota per Šiaulių televiziją.
Daugiausia balų taip pat surinko dvi laidos iš televizijos laidų ciklo „Pasirinkę Lietuvą" - apie imigrantų verslą Lietuvoje ir apie svetimšalius, pasirinkusius mokyti ir gyventi Lietuvoje, autoriai - Indrė Juškutė, Monika Vilkaitė, Irmantas Jankaitis, Ignas Žvinakis (iš MB TV Europa ir partneriai), transliuota per INFO TV; televizijos laidų ciklo „Svarbios detalės" laida apie propagandą, autoriai - Živilė Kropaitė, Edvardas Žičkus, Katrina Zeiter, Aivaras Averjanovas, Jurgita Lieponė, Viktorija Kuliomina, transliuotos per LRT TELEVIZIJA ir „Pažvelk į profesiją kitaip", autoriai - Andrius Baranovas, Vytautas Selelionis, Raimonda Jonuškienė, Žilvinas Slauskis, MB „Keturios medijos", transliuota per LRT KULTŪRA.
Geriausias televizijos socialinis projektas - Unicef 2017 koncertas „Už kiekvieną vaiką", autoriai Jovita Majauskienė-Staniulienė, Gediminas Jaunius ir Agneta Gabalytė. Laida buvo transliuota per televizijos programą „TV3".
Geriausias televizijos istorinių apybraižų ciklas - televizijos laidų ciklo „Praeities kartų liudytojai", autorius Saulius Pučinskas, transliuota per „INIT TV".
Daug balų šioje nominacijoje dar surinko laida „Vyrų šešėlyje. Paulina Mongirdaitė", autoriai - Justinas Lingys, Algirdas Žvinakevičius, Povilas Vaičiulis, Artūras Kavaliauskas, Virgilijus Kubilius, Valdas Stanaitis, VŠĮ "TV Europa", transliuota per INIT TV.
Geriausias televizijos pramoginis projektas - „Lietuvos balsas" - 5-to sezono laidos, autorius Gediminas Jaunius, transliuota per LNK.
Taip pat daug balų surinko laida „Aš tikrai myliu Lietuvą", autoriai - Kūrybos namai „Elitaz", prodiuseris Gediminas Jaunius, transliuota per „TV3".
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-04-13 12:40
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media