2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Eglė Daugėlaitė: niekada negali užmigti ant laurų

2018-12-07
 
Eglė Daugėlaitė

Eglė Daugėlaitė

„Aš manau, kad dar esu įkalny tiek šeimoj, tiek darbe. Nemanau, kad viskas pasiekta. Būtų juokinga. Man atrodo, kad viskas pasiekta tada, kai tu rašai autobiografinę knygą ir jau esi penktus metus pensijoje", - LRT TELEVIZIJOS laidai „Stilius" teigia laidų vedėja Eglė Daugėlaitė.
Žurnalistei dar tik trisdešimt, ji jau, ko gero, pasiekusi profesionaliausių vedėjų Olimpą. Šiemet Eglei buvo patikėtos svarbiausios Lietuvos ir pasaulio įvykių tiesioginės transliacijos: Karališkosios vestuvės, Lietuvos 100-mečio dainų šventė, Lietuvos balsų skelbimas „Eurovizijos" finale, Popiežiaus Pranciškaus vizitas. Pastarajam reikėjo didžiulės koncentracijos, bemiegių naktų ir mėnesius trukusio pasirengimo. Eglė Daugėlaitė sako gavusi pasiūlymą vesti per televiziją Popiežiaus apsilankymo Lietuvoje transliaciją pirmiausia turėjo atsisakyti vasaros atostogų ir mažiau laiko skirti šeimai. „Niekas kitas už tave nepadarys, nepastovės. Niekam kitam tu pasiruošimo neatiduosi, net ir skambučių visiems pašnekovams. Juk svarbu su savo sričių specialistais iš anksto pasišnekėti - čia jų temos, jų žinios, kurių reikia. Visą savaitę skambinau pašnekovams, derinau, organizavau. Vien tam, kad vėliau ramiai sėdėtum transliacijoje, nors viduje vis tiek pradžioje kirba nežinomybė - kaip nusileis lėktuvas, kaip pasitiks, ar prieis būtent tie numatyti svečiai, turi viską labai stebėti ir pažinti", - pasakoja LRT laidos „Labas rytas, Lietuva" vedėja.
Kita vertus, po svarbiausių televizijos transliacijų Eglė buvo įvertinta, pagirta ir pripažinta - šimtai žinučių plūdo iš žiūrovų ir žinomų kolegų: „Man labai svarbu, jog randa gerą žodį pasakyti seni eterio vilkai. Sakyčiau, po Popiežiaus ir Dainų šventės transliacijų - du tokie dideli 2018 metų renginiai - po kurių labai gera buvo girdėti gražius atsiliepimus. Mes nesidaliname komplimentais tarpusavyje dažnai... O gauti išlaikytą, išjaustą komplimentą, tada jis būna tikras."
Eglė Daugėlaitė nuo mažens pripratusi prie aplinkinių dėmesio. Dešimt metų Eglė lankė smuiko pamokas muzikos mokykloje, tapo ne vieno konkurso laureate. Sako, tuomet nuo ankstyvo sužvaigždėjimo ją išgelbėjo tėvai, išmokę esminių pamokų dar paauglystėje. „Niekada negali užmigti ant laurų. Mane tėtis to mokino nuo pat mažų dienų. Aš nuo pat mažų dienų lipau ant scenos. Tai labai kažkaip giliai įsirėžė, ir niekas šeimoj neleidžia jaustis kažkuo ypatingai. Televizija yra tiesiog darbas. Mus visus turi girti už mūsų darbus. Mano darbo matomesnis, tad tarsi natūraliai daugiau gaunu grįžtamojo ryšio", - atvirai kalba žinoma moteris.
Apie savo darbą ji gali kalbėti nesustodama. O štai apie asmeninį gyvenimą Eglė nedaugžodžiauja. Dėl to jos sutuoktinio Dominyko, su kuriuo sukūrė šeimą prieš trejus metus, ir pačios Eglės požiūris sutampa. „Kiek atskleisti apie savo asmeninį gyvenimą, priklauso nuo kiekvieno iš mūsų. Vieniems yra svarbu pasakyti, man atrodo, kad kažkas turi likti tau pačiam. Ypač, jei taip galvoja ir antra pusė. Į namus neįsileidi žurnalistų, nes to prašo antra pusė. Atskleisti visiems erdvę, kurioje gyveni - čia dar ir energetikos klausimas, juk ne visi gero linki, - svarsto Eglė, nekalbanti ir apie jausmus sutuoktiniui. - Neduok Dieve, jei nepavyks santykiai. Aš visada linkusi sakyti, kuo garsiau rėksi apie savo meilę, tuo trumpiau truks. Aš tuo vadovaujuosi, tad pasilieku, kas šilčiausia, savo namų sienose."
Apie Eglės Daugėlaitės pašaukimą, kasdienybes džiaugsmus, tinkamą gyvenimo kryptį, šlovę - „Stiliuje" su Violeta Baubliene gruodžio 8 d. 19.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir LRT.LT.
Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-12-07 11:56
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media