2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Naujasis LRT televizijų sezonas: atrinkome tai, kas verta jūsų laiko

2021-08-17
 
Nuo rugpjūčio 28 d. startuoja naujas visuomeninio transliuotojo LRT televizijų sezonas, kuriame žiūrovų laukia naujos aktualijų laidos, projektas, griaunantis stereotipus, specialus turinys vaikams, kokybiškas kinas ir daugelis kitų naujienų, su kuriomis supažindins speciali naujojo sezono pristatymo laida „Dėmesio. Kamera. Eteris." rugpjūčio 28 d., šeštadienį, 19 val. per LRT TELEVIZIJĄ.
„Naujas sezonas reiškia naujas laidas ir naujas jų formas, dažnai ir naujus veidus, atsinaujinusias kūrėjų komandas - naujus iššūkius televizijoms ir naujas patirtis žiūrovams.
Nesibaigiančiame informacijos sraute atrasti tai, kas tikrai kokybiška ir verta dėmesio, reikalauja daug jėgų ir pastangų. LRT renkasi žiūrovas, kuris nebenori triukšmo, pigių pramogų, vienadienių intrigų.
Planuodami naujojo sezono programų tinklelį, didelį dėmesį skyrėme prasmingam turiniui ir atrinkome tai, kas verta jūsų laiko. Dar labiau sustiprinome naujienas ir žinias - gilesnis žvilgsnis į tai, kas vyksta Lietuvoje ir pasaulyje, atrinkome aukštos kokybės kultūrinį turinį, skiriame didelį dėmesį Europos kinui ir kokybiškiems serialams. Naujame sezone laukia plataus spektro dokumentika - nuo gamtos iki mokslo, meno ir įspūdingų žmogaus pasiekimų, o šeštadienio pramoga - įkvepianti. Taip pat stipriname saugų ir kokybišką turinį vaikams. Laukia įdomus naujasis sezonas", - teigia LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.
Įtampa, atsakomybė, susikaupimas, bet ir šypsenos, meilė - viskas nušviesta šviesomis, atsuktos kameros, pokalbiai ir diskusijos, dainos ir šokiai - televizijos virtuvė, kurioje gimsta nauji dalykai. Naujo LRT sezono pristatymo laida „Dėmesio. Kamera. Eteris." - pristatys svarbiausias sezono naujienas bei supažindins su smagiausiais filmavimuose vykstančiais dalykais. Visas sezono naujienas taip pat galima rasti ir specialiai sukurtame portalo LRT.lt polapyje.
Viena svarbiausių sezono naujienų žiūrovų laukia jau rugpjūčio 30 d., pirmadienį. LRT TELEVIZIJOS eteryje startuoja nauja aktualijų laida „Svarbi valanda", tiesiogiai transliuojama darbo dienomis 18.30 val. Laidą ves patyrę žurnalistai Rasa Tapinienė ir Deividas Jursevičius, kurie tiesioginiame eteryje studijoje kartu su ekspertais, sprendimų priėmėjais, politikais, pareigūnais, verslininkais analizuos svarbiausias tos dienos Lietuvos ir pasaulio aktualijas.
Trečiadieniais 21.30 val. žiūrovų laukia dar viena nauja aktualijų laida „Lietuva kalba", kurią taip pat ves Rasa Tapinienė. Eteryje ir toliau bus žiūrovų pamėgtos aktualijų ir naujienų laidos: „Labas rytas, Lietuva", „Laba diena, Lietuva", „Panorama", „Forumas", savaitės įvykių apžvalga „Savaitė".
Šeštadieniais 21.00 val. prie ekranų kvies pagal BBC formatą sukurtas muzikinis projektas „Maestro", kuriame susitinka aštuonios ryškios scenos, vienijamos muzikos, asmenybės. Šįkart jie atsidurs muzikos ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenos centre - paims į rankas dirigento lazdelę ir stos prieš tikrą orkestrą.
Ugdančios laidos, prasminga animacija ir jaukūs filmai, kuriuos visada smagu žiūrėti su šeima, o ypač - sekmadieniais, todėl naujame sezone LRT skelbia „Vaikų sekmadienį". Sekmadienio vaikų programą pradės nauja edukacinė laida vaikams, turintiems svajonių, troškimų ir idealų, „Svajoja vaikai".
Naujame sezone - svarbiausių pasaulio kino festivalių favoritai, geras europietiškas kinas, Lietuvos režisierių filmai, garsiausių vardų retrospektyvos. Taip pat pirmadieniais 21.30 val. per LRT PLIUS kviečiame žiūrovus pažvelgti į žmogaus savitumą, jautrumą ir laikinumą pasaulinės dokumentikos cikle „Žmogiškasis mastelis" - istorijos iš Nepalo, Irano, Kanados, Kubos, Australijos, JAV, Islandijos, Nyderlandų, Rumunijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Slovėnijos ir kitų pasaulio šalių.
LRT TELEVIZIJOS ir LRT PLIUS žiūrovai išvys ir daug kitų jau pamėgtų TV laidų: „Auksinis protas", „Kas ir kodėl?", „Dviračio žinios", „(Ne)emigrantai", „Klauskite daktaro", „Beatos virtuvė", „Stilius", „Langas į valdžią", „Ryto suktinis", „Gyventi kaime gera", „Istorijos detektyvai", „Legendos", „Stambiu planu", „Pasivaikščiojimai", „Kultūringai su Nomeda" ir kt.
Visuomeninis transliuotojas LRT iš viso turi 7 žiniasklaidos priemones: 2 televizijos programas (LRT TELEVIZIJA, LRT PLIUS), 3 radijo programas (LRT RADIJAS, LRT KLASIKA, LRT OPUS), pasaulio lietuviams skirtą LRT LITUANICĄ ir naujienų portalą LRT.lt.
Miglė Savickaitė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Mob. +370 687 43201
lrt@lrt.lt www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-08-17 11:41
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media