2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Jogaila Morkūnas karštoje „Valandos su Rūta“ diskusijoje apie žaliavalgystę: „O kur tada gyvenimo džiaugsmas?“

2013-11-22
 
Rūta Mikelkevičiūtė

Rūta Mikelkevičiūtė

 

Gediminas Malaškevičius

LNK atstovas spaudai

 

Ar žaliavalgystė - nauja mada, dar viena banga po kaimiškų, ekologiškų produktų valgymo vajaus? Žaliavalgiai ne tik maitinasi vien augaliniu maistu, bet jo ir nekepa, neverda.

 „Tai kraštutinumas, tai yra iškrypimas", - kategoriškai žaliavalgius LNK laidoje „Valanda su Rūta". kritikavo Juozas Kulvinskas. Knygos apie sveiką mitybą autorius tvirtina, kad žmogui reikalinga ir sveika mėsa, kiaušiniai, pieno produktai, netgi lietuviški cepelinai.

„Pieno produktai yra absoliutus peilis mūsų visuomenėje ir tai žymiai blogiau už mėsą", - įsitikinęs sveikos gyvensenos mokytojas Saulius Urbonas.

„Aš tikrai galiu teigti, kad teisinga mityba galima išsigydyti pačias sunkiausias ligas", - į LNK laidą „Valanda su Rūta" atvykęs iš JAV pareiškė biochemijos profesorius Colinas Campbelas. Mitybos tyrinėtojui savo sveikatą savo laiku patikėjo JAV Prezidentas Billas Clintonas. „Jūs iš Billo Clintono dietos išbraukėte pieną, mėsą, kiaušinius?" - stebėjosi vedėja Rūta Mikelkevičiūtė. „Jis turėjo širdies problemų ir visos širdies problemos dingo, kai sutvarkė mitybą", - pasakoja profesorius.

„Valandoje su Rūta" susikirto dvi nuomonės - tradicinių  lietuviškos ir gurmaniškos  virtuvės mėgėjų ir žaliavalgystę ar vegetarizmą propaguojančių dalyvių. Žinoma astrologė Vaiva Budraitytė sako dėl sveikatos atsisakiusi mėsos: „Sirgau, sirgau ir 27 metų supratau - ar aš noriu gyvent, ar mirt."

 „O kur gyvenimo džiaugsmas?" - save ribojančių valgytojų klausė verslininkas Jogaila Morkūnas, pabandęs vietoje šampano taurės laidoje pakelti taurę su žaliavalgių suplaktu kokteiliu.

„Maistas turi būti neskanus, kad kuo mažiau suvalgytum", - žaliavalgių lieknumo mįslę įminė Kristina Brazauskienė. Sveikatos ministras V.Andriukaitis palaiko žaliavalgius, tačiau kai kurie specialistai įspėjo ir apie tokių kraštutinumų pavojus. „Seksas ir maistas - du dalykai, palaikantys gyvybę", - sako žinomas pediatras Vytautas Usonis. Jis tvirtina, kad maistas turi būti kuo įvairesnis, kad žmogus , ypač vaikai, gautų visų reikalingų medžiagų.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-22 10:10
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media