2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Kalėdų eglutės įžiebimas Prezidentūroje – tiesiogiai per LRT

2013-11-21
 
 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Penktadienį, lapkričio 22 d. Prezidentė kartu su vaikais ir kaimo bibliotekininkais iš visos Lietuvos įžiebs pirmąją Kalėdų eglę ir paskelbs akcijos „Knygų Kalėdos" kelionės po Lietuvą pradžią. Šventę iš Prezidentūros Baltosios salės nuo 16 val. tiesiogiai transliuos LRT televizija. Renginį ves Andrius Rožickas.

Jau trečią kartą vykstanti Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos" šiais metais kviečia padovanoti naujų knygų kaimų ir miestelių bibliotekoms. Šių bibliotekų skaitytojams labai trūksta grožinės literatūros kūrinių, enciklopedinių leidinių ir žinynų.

Šių metų „Knygų Kalėdų" šventės tema - Kristijono Donelaičio, kurio 300-osios gimimo metinės bus minimos sausio 1-ąją, kūryba. Kristijono Donelaičio „Metų" ištraukas gyvai skaitys grupės „Antis" lyderis, architektas ir aktyvus „Sąjūdžio" narys ir buvęs Lietuvos televizijos direktorius Algirdas Kaušpėdas, etnomuzikologė ir iniciatyvos „Visa Lietuva skaito vaikams" ambasadorė, LRT laidų vedėja Loreta Sungailienė, atlikėjas Donatas Montvydas ir Žiežmarių mokyklos-darželio mokiniai.

Visi Lietuvos žmonės gali prisijungti prie Prezidentės inicijuojamos akcijos ir dovanoti kaimų ir miestelių bibliotekoms naujų knygų. Didžiuosiuose šalies knygynuose jau galima rasti „Knygų Kalėdų" lentynas, kuriose eksponuojamos bibliotekoms reikalingiausios knygos. Šioms knygoms taikoma 20 % nuolaida.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-21 23:06
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media