2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Nuo sausio LRT – jau ir raiškiosios televizijos kanalu LRT HD

2013-12-13
 
LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius

LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

LRT į naujuosius žengia dar modernesnė: nuo sausio antros pusės nacionalinis transliuotojas pradeda transliuoti naują raiškiosios HD televizijos programą LRT HD. Šios paslaugos gavėjais taps kabelinių ir IPTV televizijos vartotojai.

„Dar prieš keletą metų paskelbę, kad sieksime tapti moderniausiu transliuotoju Lietuvoje, prie šio tikslo jau priartėjome. Visas mūsų programas galima žiūrėti tiesiogiai bet kuriame pasaulio krašte, skaitmeniname vieną didžiausių archyvų Lietuvoje, kuriame išmaniąsias programėles, o po mėnesio jau pradedame transliuoti ir raiškiuoju būdu. Tai vienas didžiausių pastarųjų metų iššūkių", - sako LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Raiškioji televizija - modernus televizijos standartas, kuris, palyginti su įprastine skaitmenine televizija, pasižymi ypač gera vaizdo kokybe, užtikrina platesnį formatą, leidžia pašalinti trukdančius atspindžius bei „sniego" efektą televizoriaus ekrane. LRT HD kanalas taip pat suteiks galimybę rinktis kalbas arba subtitrus.

Kai kurias ypač gero vaizdo reikalaujančias transliacijas - „Euroviziją", Olimpines žaidynes, pasaulio futbolo čempionatą - LRT jau yra transliavusi raiškiosios gebos formatu. Jau šią savaitę geriausios Lietuvos sportininkės Rūtos Meilutytės startus Europos plaukimo čempionate TEO ir kitų kabelinių TV žiūrovai taip pat galės stebėti per specialią LRT televizijos HD programą.

 

Kontaktams:

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-12-13 10:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media