2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: „Lietuvos balse“ – du išgelbėti balsai, I. Valinskienės ašaros ir scenoje gimusios aistros

2013-11-03
 
Dagna Kondratavičiūtė

Dagna Kondratavičiūtė

 

Indrė Viržintė,

muzikinio projekto „Lietuvos balsas" atstovė spaudai

 

Šeštadienį „Lietuvos balsas" LNK eteryje apnuogino ne tik talentų balsus, bet ir atvėrė slapčiausius mokytojų jausmus. Antroje projekto dvikovų laidoje balsus surėmė septynios dalyvių poros.

I dvikova: Karštakraujis italas Roberto Meloni ir šiaulietis, ramaus būdo šviesiaplaukis Dovydas Misiūnas. Mokytojai Valinskai jiems paruošė tikrą staigmeną ne tik sujungdami į duetą, bet ir parinkdami dainą - praėjusio pasaulio futbolo čempionato himną „Waka Waka (This Time for Africa)". „Jūs pastatėt salę ant ausų jau per pirmą priedainį. Lenkiu savo žilai pliką galvą prieš jus abu, prieš jūsų scenoje sukurtą šventę", - džiaugėsi A. Valinskas, projekte palikęs kovoti Roberto.

II dvikova: Jausminga vyriška rauda - „Baltaragio arija" skambėjo suvirintojo Donato Čižausko ir ypatingo balso, altino, savininko Vaido Bartušo lūpose. Visi mokytojai vieningai tvirtino, kad duetas išties labai kontrastingas, skirtumus ne vieną valandą dainininkai „šlifavo" ir repeticijose. Lemtingąją pasirodymo akimirką su jauduliu sunkiausiai tvarkėsi Vaidas, tad Merūnas Vitulskis pasirinko įtikinamiau dainavusį Donatą.

III dvikova: Antrą kartą jėgas „Lietuvos balse" bandanti Monika Mėčiūtė ir savo grožiu visus vyrus tirpdanti Laura Macijauskaitė, dainuojanti žemu balsu. Katažinos Nemycko joms parinkta daina „Sugrįžk" buvo tikra staigmena. Dainininkės apdalino dainą vokaliniais „makaronais" ir ji muzikinio projekto scenoje suskambėjo puikiai. Po dvikovos projekte toliau liko M. Mėčiūtė.

IV dvikova: Dvi džiazo deivės - Rūta Švipaitė ir Greta Šimkutė. Dvi vienišos, žavingos ir talentingos, stiprių balsų savininkės ir jų daina „Sing It Back". „Jūs esat tokios lygios, kad gali graužt šitą raudoną kėdę iš nežinojimo, kurią pasirinkti", - sakė jų mokytojas Donatas Montvydas. Savo sprendimu jis lėmė sėkmę Rūtai, tačiau Greta nuo scenos nulipo taip pas su šypsena - ją, pasinaudojęs teise, pavogė M. Vitulskis.

V dvikova: Daina „Balta meilė" ir Kotrynos Janutaitės dvikova su Viktoru Zabarausku. Į sceną Kotryna lipo miegojusi vos kelias valandas, tad Viktoras manė turįs pergalę savo kišenėje. Tačiau išskirtiniu sąmoju garsėjanti Kotryna scenoje pabudo, savo moteriškumu išlydė atmosferą visoje arenoje ir tiesiog nokautavo V. Zabarauską. Jaunasis dainininkas atsisveikino su „Lietuvos balsu". 

VI dvikova:  Merūno mokinės Gabrielė Lileikaitė ir Dagna Kondratavičiūtė, ir jų daina „Ain‘t No Sunshine". Pasirinkti vieną iš jų M. Vitulskiui buvo tikras galvos skausmas. Savo balsą jis  atidavė Dagnai. O ant iškritimo ribos likusią Gabrielę išgelbėjo Katažina, pakviesdama ją į savo komandą.  

VII dvikova: Valinskų mokinės Greta Jurgaitytė ir Kamilė Kielaitė savo jausminga daina „Meilės netylėk" sukėlė tikrą emocijų audrą. Virpant merginų balsų stygoms, ašarų nesuvaldė ir pirmą kartą viešumoje apsiverkė I. Valinskienė. „Buvome sutarę, kad sprendimą praneš Inga, tačiau ji po jūsų dainos nelabai gali kalbėti. Buvo labai malonu su jumis abiem dirbti ir per trumpą laiką pasiekti tokį rezultatą", - ištarė A. Valinskas. Mokytojai projekte paliko K. Kielaitę.

 

Daugiau informacijos:

El. paštas: indre.virzinte@elitaz.lt, tel.: 8687 51471

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-03 10:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media