2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Žinių viktorinoje „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ – uoliausi knygų skaitytojai

2013-11-07
 
 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Septynmetis Domas, per dieną perskaitantis šimtą puslapių, mokyklą pradėjo lankyti iš karto nuo antros klasės. O štai Birutei tik penkeri, bet per vasarą ji perskaitė 127 knygas. „Aš esu knygų graužikas", - prisipažįsta 140 knygų per vasarą perskaitęs Milanas. Visus tris išvysime LRT televizijos žinių viktorinoje „Lietuvos tūkstantmečio vaikai".

Kaip  motyvuoti vaikus, kad jie „atliptų" nuo kompiuterių, o pagrindinės žinios apie gyvenimą ir pasaulį ateitų iš knygų? Būtent žinios ir sugebėjimas jas panaudoti kuriant geresnę ateitį - svarbiausias antrus metus vykstančio įmonių grupės „Alma littera" inicijuoto projekto „Augu skaitydamas" tikslas.

Projektas pradėtas siekiant įgyvendinti viziją „Lietuva - daugiausiai skaitanti šalis Europoje". Visą vasarą vaikai buvo kviečiami skaityti kuo daugiau knygų, klijuoti lapelius su jų pavadinimais ant simbolinių Knygų medžių. Vienas lapelis - viena knyga.

„Skaitymas turtina žodyną, lavina vaizduotę, ugdo kūrybiškumą, leidžia patirti įvairiausių nuotykių bei sužinoti įvairiausių dalykų. Ne taip svarbu, kiek knygų perskaitome, svarbiau - ką iš jų gauname. Būtent todėl projekto „Augu skaitydamas" finalas jau antrus metus iš eilės vyksta „Lietuvos tūkstantmečio vaikų" laidoje, kur aiškinamės, kuris vaikas per vasarą iš knygų pasisėmė daugiausiai žinių", - sako leidyklos „Alma littera" vadovė Danguolė Viliūnienė.

Rudenį paaiškėjo, kad projekte dalyvavę vaikai per šią vasarą iš viso perskaitė net 120 tūkstančių knygų. Tie, kurie perskaitė daugiausiai ir užaugino didžiausius Knygų medžius, spalį Vilniuje vykusios Knygų medžių šventės metu buvo pakviesti dalyvauti specialioje „Lietuvos tūkstantmečio vaikų" laidoje ir varžytis dėl pagrindinio prizo - kelionės dviem į Hario Poterio pramogų parką Londone.

Dvylika laidos dalyvių „Lietuvos tūkstantmečio vaikų" studijoje parodys, kaip sugeba nepasimesti perskaitytų knygų gausybėje ir susirungs savo žiniomis, kurių visą vasarą sėmėsi stebuklingame knygų pasaulyje.

Speciali „Lietuvos tūkstantmečio vaikai" laida - lapkričio 8 d., penktadienį 19.00 val. per LRT TELEVIZIJĄ. Vedėjai Dominykas Vaitiekūnas ir Andrius Rožickas.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-07 09:06
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media