2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Lietuvos radijo ir televizijos komisija: UAB „Lietuvos ryto“ televizija skirtas įspėjimas

2018-10-18
 
2018 m. spalio 17 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau - LRTK) nusprendė skirti įspėjimą UAB „Lietuvos ryto" televizija už Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pažeidimus.
2018 m. rugpjūčio 21 d. minėta bendrovė savo televizijos programoje „Lietuvos rytas.tv" transliavo žinių laidą „Reporteris", kurios siužete apie Lietuvos žvėrelių ūkiuose auginamus gyvūnus (audines) nenaudojant jokių techninių priemonių vaizdui sulieti buvo rodomi kraujuojantys, išvirtusiais viduriais, nugraužtomis galūnėmis, vieni kitus ėdantys gyvūnai. 
Vertinant transliuotą siužetą kaip visumą ir atsižvelgiant į siužeto metu paskleistos viešosios informacijos turinį ir poveikį, LRTK padarė išvadą, kad paskelbta informacija priskirtina neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi darančios informacijos kategorijai. Todėl prieš rodant filmuotą medžiagą, kuri buvo transliuojama nuo 16:00 val., t. y. nepilnamečiams prieinamu laiku, žiūrovai privalėjo būti įspėti, kad vaizdai reportaže gali šokiruoti ir daryti neigiamą poveikį nepilnamečiams.

 

Birutė Keršienė
Patarėja viešųjų ryšių ir užsienio klausimams
El. paštas: birute.kersiene@rtk.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-10-18 13:00
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media