2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Prasidėjo KLIPVID balsavimas: tarp pretendentų į apdovanojimus – žinomi vardai

2019-01-18
 
Martina Račkauskaitė, Ievos Ripinskytės foto

Martina Račkauskaitė, Ievos Ripinskytės foto

LRT kviečia rinkti geriausią lietuvišką vaizdo klipą konkurse KLIPVID, kuris šiemet sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus. Balsuoti jau galima svetainėje http://klipvid.lrt.lt/ iki vasario 12 dienos. Dėl publikos simpatijos prizo rungiasi 160 vaizdo klipų. Dėl kitų konkurso nominacijų balsuos profesionalų komisija.
Tarp paraiškas kunkursui pateikusių kūrėjų - gerai žinomi vardai: Donny Montell, Linas Adomaitis, Justinas Jarutis, Monique, Vaidas Baumila, grupės „Skamp", „Garbanotas", „Biplan", „Baltasis kiras", „Baltos varnos".
LRT rengiamas KLIPVID konkursas vyksta šeštąjį kartą. „Anketas užpildė daugiau nei 180 dalyvių, o į balsavimo etapą pateko 160 klipų. Tai visų šešerių metų KLIPVID rekordas, nes dar niekada nebuvome sulaukę tokio gausaus dalyvių skaičiaus", - pasakoja LRT projektų vadovė Martina Račkauskaitė.
Pasak KLIPVID koordinatorės, šiais metais dalyviai registravo ir po kelis vaizdo klipus: „Vienas pretendentas užregistravo 7, kiti - 4-5". „Pastebėjome, kad klipuose daug šviesos efektų, nemažai nespalvotų, animacinių. Tendencijos skirtingos, bet tai džiugina. Kiekvienas ras kažką savo skoniui. Tarp pretendentų į apdovanojimus - ir labai žinomi vardai", - pasakoja M. Račkauskaitė.
Šie metai ypatingi ir tuo, kad konkurse KLIPVID atsirado daugiau nominacijų. Nugalėtojus geriausio metų vaizdo klipo, geriausio režisieriaus, geriausios kinematografijos ir geriausios koncepcijos nominacijose rinks profesionalų komisija. Kam skirti publikos simpatijos prizą, lems portalo LRT.LT lankytojai.
Nugalėtojams atiteks piniginiai prizai, kurių fondas - 6 500 eurų. Papildomą 1000 eurų prizą savo klipui favoritui šiemet skirs Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA.
„Šiais metais pasikeitė nominacijos - turime ne tik geriausią metų klipą bei režisierių, bet ir geriausią koncepciją, kinematografiją. Iš anksčiau likusi publikos simpatija. Kalbant apie vertinimą, portalo lankytojai gali balsuoti tik už publikos simpatiją, o kitas kategorijas vertina komisija. Tiesa, klipus vertinsime pagal tai, ką dalyviai nurodė paraiškoje - jie galėjo pasirinkti, kokioje nominacijoje nori būti vertinami", - pasakoja M. Račkauskaitė.
KLIPVID apdovanojimai vyks vasario 21 d. Vilniaus knygų mugėje, Muzikos salėje.

 

Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-01-18 13:32
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media