2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Mirė Vilniuje einančio laikraščio “Obzor” specialusis korespondentas Algirdas Plukis

2017-04-28
 
Algirdas Plukis

Algirdas Plukis

 

Nikolajus Žukovas

LŽS narys

 

2017 metų balandžio 24-ąją, eidamas 81-uosius metus,  netikėtai mirė Vilniuje rusų kalba einančio laikraščio "Obzor" specialusis korespondentas Algirdas Plukis.

Algirdas  Plukis  gimė 1936 metų spalio 7 dieną Alytuje  Lietuvos karininko šeimoje. Pokario metais pagal sufabrikuotus kaltinimus Algirdo tėvus ir visus šeimos narius ištrėmė į Kazachstaną.

Išaugęs Kazachstane, čia įgijęs aukštąjį išsilavinimą, daug ir sunkiai dirbo. Tikri išgyvenimai neužkietino jo širdies, jis visuomet skirdavo valdžią ir liaudį, suprasdamas, kad jie savo troškimais bei siekiais anaiptol ne visada sutampa.

Algirdas Plukis buvo tikru savo gimtosios Lietuvos patriotu, suprantančiu, kad tikras patriotizmas negali remtis nedraugiškais požiūriais į kitas tautas.

Nusipelnęs meno veikėjas, Tarptautinės asociacijos "Pasaulio tautų menas" vice-prezidentas, žurnalistas, tarptautininkas Algirdas Plukis per savo ilgą ir vaisingą gyvenimą nuveikė daug, propagavo ir siekė, kad skirtingų tautybių žmonės gyventų taikoje ir santarvėje, rašė reportažus iš Rusijos, Baltarusijos, Kazachstano.

Svariu jo ilgamečio darbo rezultatu tapo 2009 metais išeista knyga "Juoda ir balta. Kur yra tiesa?", kurioje kiekviena eilute jis ragino visus, bet kokioje situacijoje išlikti žmonėmis.

Visą savo gyvenimą stengėsi padėti kitiems, štai ir jo gyvenimas nutrūko Tombove, kur jis nuvyko padėti savo brolio šeimai, su dėl ligos iškilusiomis problemomis.

Laikraščio "Obzor" redakcija patyrė sunkią netektį. Algirdas Plukis visada liks savo artimųjų, draugų bei kolegų atmintyje ir širdyse.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-05-11 08:51
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Laurentijus

2023-10-09 01:43

Algirdo Plukio knega

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Laurentijus Kovalenko

2019-08-04 14:09

Algirdas Plukis buvo ir mano tikrasis draugas. Jisai domejosi ir mano tapomis ikonomis, domejosi ir restauraciniais darbais. Palaidotas Algirdas Lietuvoje.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media