2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Mirė garsus šachmatininkas ir žurnalistas Algimantas Butnorius

2017-11-02
 
Algimantas Butnorius

Algimantas Butnorius

Birutė Mačienė,

Kaunas 

 

Tik dvidešimt vienai dienai belikus iki septyniasdešimt pirmojo gimtadienio, po ilgos sunkios ligos Kaune mirė ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje žinomas šachmatininkas, Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) narys Algimantas Butnorius.
Algimantas Butnorius baigė Vilniaus universitetą, kuriame įgijo žurnalisto diplomą, net tris dešimtmečius buvo aktyvus LŽS narys, rašė įvairiems leidiniams. 
Vėlinių dienos vakarą Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrių pasiekė liūdna žinia ,,Mano Tėtis Algimantas Butnorius iškeliavo Amžinojo poilsio..." Elektroninę žinutę atsiuntė Velionio dukra Beata, kuriai ši netektis yra trigubai sunkesnė. Šių metų pradžioje ji palaidoje dar du mylimus, artimus ir brangius žmones - vyresnę seserį Sonatą ir mamą Daliją. Tai buvo didelis netekties smūgis ir labai jautriam Algimantui Butnoriui, nes pastebimai ėmė silpti jo sveikata", - priminė LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis.
A. Butnorius net aštuonis kartus buvo Lietuvos čempionas, Europos senjorų pirmenybių vicečempionas ir Pasaulio senjorų varžybų nugalėtojas, įvykdęs tarptautinio didmeistrio normą. A. Butnoriaus iniciatyva 1993 metais buvo įkurtas Kauno ,,Margirio" šachmatų klubas, kuriam jis ir vadovavo. LŽS Kauno apskrities skyriaus ,,Vasaros olimpe" kasmet buvo rengiami šachmatininkų turnyrai. 
Urna su Velionio Algimanto Butnoriaus palaikais bus pašarvota lapkričio 4-ąją (šeštadienį) 16 val. Kauno Gerojo Ganytojo parapijos šarvojimo salėje (V. Krėvės g. 95 A). Urna išnešama lapkričio 5-ąją,sekmadienį, 13 val.
Šv. Mišios už A. Butnorių Gerojo Ganytojo bažnyčioje bus aukojamos šeštadienį, 18 valandą

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-11-04 10:18
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media