2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Mirė ilgametė LRT RADIJO bendradarbė Nijolė Druto

2019-10-03
 
Nijolė Druto

Nijolė Druto

Eidama 69-uosius metus mirė ilgametė Lietuvos radijo bendradarbė Varšuvoje Nijolė Druto.
Ne vienerius metus ji rengė pranešimus ir komentarus, pasakodama apie Lenkijos aktualijas.
Daugiau kaip dešimtmetį dirbo Lenkijos radijuje, kur vadovavo lietuvių redakcijai.
„LRT kolegos liūdi ir reiškia užuojautą artimiesiems. Nijolės Druto reportažus daugelį metų girdėjo Lietuvos radijo klausytojai ir mes jų labai pasigesime", - užuojautą išreiškė LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.
N. Druto gimė sostinėje, Vilniaus universitete studijavo chemiją. 1978-aisiais ištekėjo už ekonomisto Maciejaus Druto ir išvyko gyventi į Varšuvą.
„Ten ji išvyko visiškai nemokėdama lenkiškai, tačiau per porą metų kalbą išmoko taip gerai, kad net jos kaimynės buvo įsitikinusios, kad ji gimė Lenkijoje. Ji kalbėjo be jokio akcento", - sako LRT RADIJO naujienų tarnybos vyresnysis redaktorius, Audrius Braukyla.
Nuo 1990-ųjų ji pradėjo dirbti Lenkijos radijo lietuvių redakcijoje, vėliau tapo jos vadove. Ten ji dirbo maždaug dešimtmetį.
Du pastaruosius dešimtmečius N. Druto bendradarbiavo su LRT RADIJUMI. „Ji buvo plataus profilio žurnalistė, daug kuo domėjosi. Gerai išmanė Lenkijos aktualijas, politinį, visuomeninį šalies gyvenimą. Nijolė turėjo savitą žurnalistinę manierą. Ji visuomet buvo stabilus ir patikimas informacijos šaltinis iš Lenkijos", - pasakoja A. Braukyla.
Jis sako, kad N. Druto neretai lankydavosi Lietuvoje, kur gyveno jos tėvai. LRT RADIJO bendradarbė dar visai neseniai palaidojo savo mamą.
N. Druto sveikata nesiskundė, mirtis ištiko netikėtai - manoma, kad priežastimi galėjo būti po patirtos traumos atliktos operacijos komplikacijų pasekmė.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-10-07 13:21
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media