2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Mirė televizijos laidų vedėjas, humoristas Vytautas Šerėnas

2019-05-11
 
Vytautas Šerėnas

Vytautas Šerėnas

2019 m. gegužės 10 dieną savo sodyboje, Labanoro girioje staiga, sustojus širdžiai, mirė televizijos laidų vedėjas Vytautas Šerėnas. Atvykusiems medikams, jo jau atgaivinti nepavyko. 
Vytautas Šerėnas gimė 1959 m. spalio 10 dieną Ignalinos rajono Antagavės kaime. Šiemet rudenį jam būtų sukakę 60 metų.
1975 m. jis baigė Ignalinos vidurinę mokykląlą. Po jos įstojo į Vilniaus politechnikumą, kur įgijo ryšininko specialybę. Dirbo Ignalinos tarpmiestinėje telefonų stotyje. Vėliau tarnavo sovietinėje armijoje. 
Grįžęs į Lietuvą pradėjo studijuoti Vilniaus universitete, kur 1988 m. įgijo darbo ekonomisto specialybę. Vasara vadovavo studentų statybų būriams 1986 m. - Jakutijoje, 1989 - Vokietijoje. 
1993 m., sėkmingai baigė aspirantūrą, apgynė mokslų daktaro disertaciją tema "Žmogiškasis kapitalas: formavimasis ir ekonominė reikšmė". Dirbo ekonomistu. 
Nuo 1995 m. kūrė ir vedė TV laidą "Dviračių žynios", nuo 2003 iki mirties vedė TV laidą "Dviračio šou". 
Sukūrė humoristinių personažų, tarp jų žymiausias - "Bratkos: Ūsas ir Barzdonas". 
2002 m. V. Šerėnas kandidatavo Lietuvos Prezidento rinkimuose. Pirmajame rinkimų ture, surinkęs 7,75 % balsų jis užėmė ketvirtąją vietą.
Užuojautą dėl netekties išreiškė premjeras Saulius Skvernelis: „Negaliu patikėti žinia apie Vytauto Šerėno mirtį... Lietuva neteko neeilinio talento, gabumų ir proto žmogaus... Užuojauta šeimos nariams ir artimiesiems".
„Charizmatiška jo asmenybė žavėjo tiek jaunąją, tiek vyresniąją kartą. V. Šerėnas savo kuriamais humoristiniais personažais ir išskirtiniais laidų scenarijais praskaidrindavo kasdienybę daugelio namuose", - teigiama premjero užuojautoje.
Taip pat užuojautą išreiškė kandidatas į prezidentus, Gitanas Nausėda: „Penktadienio vakarą mus pasiekė ypatingai liūdna žinia. Užuojauta artimiesiems ir visiems V. Šerėno humoro gerbėjams".

V. Šerėnas palaidotas Vilniaus Antakalnio kapinėse.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-05-14 11:06
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media