2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Mirė žurnalistas, knygų autorius Virgilijus Liauška

2019-01-08
 
Virgilijus Liauška

Virgilijus Liauška

Palangoje 2019 metų sausio 3 dieną po sunkios ligos mirė žurnalistas, knygų autorius Virgilijus Liauška. 
Virgilijus Liauška gimė 1948 m. gruodžio 24 d. Kretingoje. 1954 metais kartu su tėvais persikėlė gyventi į Vilnių. Baigė dabartinę M. Daukšos gimnaziją, studijavo Vilniaus universitete, kur 1973 metais įgijo žurnalisto specialybę. Dirbo Lietuvos radijo Užsienio laidų redakcijoje, buvo laikraščio „Vakarinės naujienos" vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoju. Dirbo žurnale "Laikas ir įvykiai". 1989 metais įkūrė ir redagavo laikraštį "Lietuvos profsąjungos". 2001 metais leido mėnesinį satyros-humoro žurnalą "Musmirė". Dirbo LR Seime. Išėjęs į užtarnautą poilsį persikėlė gyventi į Palangą. 
Parašė pjesę "Gyvenimą sutvarkius" (2002), satyrines apysakas "Dviese valtyje" (2002), "Kunigo Vinco Kacoko ir kitų nuotykiai" (2003), Šachas Omar Ben Laden Vilniuje (2006), satyrinį romaną "Berniukas Pakso: smulkaus kišenvagio istorija" (2003). Leidinio "Lithuania" (1994) bendraautorius.
Tarp kolegos Virgilijaus išleistų knygų svariausią vietą užima „XX a.Lietuvos žydų enciklopedinis žinynas", išleistas lietuvių (2007) ir anglų (2009) kalbomis. Šis leidinys jau tapo bibliografine retenybe.
LŽS narys nuo 2004 metų. Visą gyvenimą rašė ir noveles, kurias spausdino įvairūs kultūriniai leidiniai. Paskutinė novelė „Premjero ašaros", išspausdinta praėjusių metų „Kultūros barų" spalio numeryje.
Liko sūnus Aleksandras Virgilijus Liauška, studijuojantis politiką su ekonomika Bath‘o universitete Didžiojoje Britanijoje ir duktė Viktorija Liauškaitė, gyvenanti Vilniuje. 
"Tėtis buvo labai apsiskaitęs, daug žinantis žmogus. Jo išmintis, protas, sąžiningumas mane be galo žavėjo. Visą laiką stebėjausi, kaip tiek daug ir visko įmanoma prisiminti. Nuo mažens Jis man įskiepijo meilę Knygai, spausdintam žodžiui, Lietuvos ir pasaulio istorijai. Buvo sukaupęs didžiulę biblioteką, kartodavo, kad namai be knygų - namai be dvasios, - sako gedinti duktė Viktorija, taip pat diplomuota žurnalistė, LŽS narė. - Beveik visą savo gyvenimą Tėtis praleido Vilniuje, kuriame gimiau aš. Jis labai daug įdomaus, vertingo, jokiose knygose neparašyto man papasakojo apie Lietuvos sostinę, džiaugėsi, kai baigiau gidų kursus, jo žinias perteikdavau turistams savo ekskursijose. Šie Tėčio atsiminimai, kaip ir jo knygos man yra didžiausias jo paliktas turtas". 
Atsisveikinimas su kolega Virgilijumi vyks 2019 m. sausio 10 d. nuo 10 iki 13.30 Urnų salėje, laidojimo namuose „Nutrūkusi styga" (Ąžuolyno 10, Vilnius). Laidojamas Vilniuje, Sudervės kapinėse. 
Šv. Mišios už a.a Virgilijų Liaušką 2019 m. sausio 10 d. 11 val. Aušros Vartų koplyčioje, Vilniuje
Artimieji prašo nenešti vainikų ir puokščių - mirusiojo atminimą pagerbti baltu gėlės žiedu.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-01-08 14:22
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Victor ,Beskin

2019-02-27 22:03

В 1965-68г.я занимался с Виргой лёгкой атлетикой в спортшколе у тренера А.Бурокаускаса.
Приношу соболезнования семье...
Victor B.,Israel

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media