2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Kristinos Sabaliauskaitės romanas „Silva rerum“ pristatomas žymiausiuose Lenkijos literatūros festivaliuose

2018-10-27
 
Kristinos Sabaliauskaitės romano „Silva rerum" II tomas lenkų kalba buvo pristatytas viename geriausių Europoje, „Conrado" literatūros festivalyje Krokuvoje.
Jau antrą kartą į „Conrado" festivalį pakviesta lietuvių rašytoja vakar vykysusiame susitikime, kurį vedė vienas žymiausių lenkų rašytojų Ziemowit Szczerek, gausiai susirinkusiems skaitytojams pasakojo apie Lietuvą, jos kultūrą, meną, literatūrą ir nepaprasto populiarumo Lenkijoje sulaukusį romaną „Silva rerum".
Pokalbyje su skaitytojais nepaprastai daug dėmesio buvo skirta ir puikiai pirmojo bei antrojo romano tomų vertėjai Izabelai Korybut-Daszkiewicz, kuri šiais metais už profesionalius vertimus ir lietuvių literatūros sklaidą buvo apdovanota Šv. Jeronimo premija.
Romano „Silva rerum" II tomą išleido leidykla „Wydawnictwo Literackie", tarp kurios autorių yra ir į susitikimą su Kristina Sabaliauskaite atėjusi Bookerio premijos laureatė Olga Tokarczuk, pasak kurios, šiuo metu Kristina Sabaliauskaitė - vienas stipriausių ir išraiškingiausių istorinio romano balsų Europoje.
Romano „Silva rerum" I ir II tomai Lenkijoje susilaukė didžiulio susidomėjimo. 2015 m. „Silva rerum" pateko į vieno žymiausių Vidurio ir Rytų Europos literatūros apdovanojimų „Angelus" finalinį septynetuką. Gausios recenzijos ir interviu Lenkijos dienraščiuose, radijuje, televizijoje, žurnaluose ir didžiulis lenkų skaitytojų susidomėjimas romanu lėmė, kad K. Sabaliauskaitė yra kviečiama dalyvauti daugelyje Lenkijos literatūros festivalių ir knygų mugių.
„Silva rerum" II tomas buvo pristatytas Vroclave vykusiame Bruno Schulzo literatūros festivalyje. 2019 m. metais Kristina Sabaliauskaitė yra kviečiama į „Big Book festival" festivalį Varšuvoje, festivalį „Gory Literatury" Nowa Rudoje, literatūros ir meno festivalį „Ars Cameralis" Katovicuose bei vasaros festivalį Milošo dvare.
Po didžiulės romano „Silva rerum" I ir II tomo literatūrinės sėkmės yra svarstoma galimybė išleisti lenkų kalba taip pat ir du likusius romano tomus. Šiuo metu leidybai ruošiama romano II tomo garso knyga. Pirmojo romano „Silva rerum" tomo garso knygą, kurią išleido leidykla „Znak", įrašė žymi Lenkijos Nacionalinio teatro aktorė Viktorija Gorodeckaja.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-10-27 16:11
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media