2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Varšuvoje apdovanotas poetas Kornelijus Platelis, istorikas Alfredas Bumblauskas ir įmonė „Kauno tiltai“

2019-12-23
 
MHP/ M. Bodnar nuotrauka

MHP/ M. Bodnar nuotrauka

Varšuvos universitete Lenkijos ir Lietuvos dialogo ir bendradarbiavimo forumas už šalių santykių puoselėjimą kultūros, mokslo ir verslo srityse įteikė apdovanojimus lietuvių poetui Kornelijui Plateliui, istorikui Alfredui Bumblauskui bei įmonei „Kauno tiltai".
Forumo apdovanojimai skirti trijose kategorijose. Profesoriui A. Bumblauskui apdovanojimas (kategorija „Istorija") skirtas už indėlį į lietuvių ir lenkų dialogo puoselėjimą bei Lenkijos istorijos populiarinimą Lietuvoje. Poetui Kornelijui Plateliui apdovanojimas (kategorija „Literatūra") skirtas už kūrybos visumą bei lenkų literatūros, o ypač Č. Milošo, J. Slovackio ir kitų lenkų poetų poezijos vertimus į lietuvių kalbą. Įmonei „Kauno tiltai" apdovanojimas (kategorija „Verslas") skirtas už teigiamų santykių tarp lietuvių ir lenkų verslo įmonių kūrimą. „Kauno tiltai" yra vienas svarbiausių Lietuvos kultūros Lenkijoje mecenatų.
Laureatus renka Lenkijos ir Lietuvos dialogo ir bendradarbiavimo forumo nariai: forumo prezidentas, Nacionalinės Ossolinskių bibliotekos direktorius Adolf Juzwenko, Varšuvos universiteto Rytų Europos kolegijos profesorius Leszek Zasztowt, Lenkijos PEN klubo prezidentas Adam Pomorski, forumo valdybos nariai: literatūros istorikė prof. Anna Nasilowska, Lenkijos istorijos muziejus direktorius Robert Kostro, Varšuvos universiteto profesorius Michal Kopczynski, Varšuvos universiteto Rytų Europos studijų mokslų dr. Marcin Wakar.
Sveikinimo žodį laureatams tarė Lenkijos visuomenės ir mokslo autoritetai: prof. Andrzej Zakrzewski, Lenkijos PEN centro prezidento sveikinimo žodį perskaitė Varšuvos universiteto Baltistikos katedros vedėja dr. Joanna Tabor, „Kauno tiltus" sveikino vienas žymiausių mecenatų ir verslininkų Lenkijoje Maciej Radziwill. Visiems laureatams buvo įteiktos Lietuvoje gimusio lenkų skulptoriaus Stefan Wierzbicki sukurtos skulptūros.
Lenkijos ir Lietuvos dialogo ir bendradarbiavimo forumas įsteigtas 2012 m. siekiant stiprinti lietuvių ir lenkų kultūrinius ryšius. Forumo nariai yra žymūs Lenkijos mokslo, kultūros ir visuomenės veikėjai. Forumo Lenkijoje partneris yra Jerzy Giedroyč dialogo ir bendradarbiavimo forumas Lietuvoje.
Lenkijos ir Lietuvos dialogo ir bendradarbiavimo forumo apdovanojimais ankstesniais metais buvo apdovanoti Prezidentas Valdas Adamkus, poetas ir vertėjas profesorius Tomas Venclova.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-12-23 12:18
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media