2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Kaip žurnalistui išgyventi Somalyje?

2012-03-19
 
Protesto akcijos prieš smurtą, naudojamą prieš žiniasklaidos atstovus Somalyje, nuotr. NUSOJ

Protesto akcijos prieš smurtą, naudojamą prieš žiniasklaidos atstovus Somalyje, nuotr. NUSOJ


Somalis, pastaruosius du dešimtmečius neturėdamas efektyvios ir normaliai funkcionuojančios centrinės valdžios, turi neįtikėtinai įvairų šalies žiniasklaidos peizažą. Nors krašte veikia šimtai žiniasklaidos priemonių, žurnalistams čia ypač nesaugu: daugeliui jų gresia užpuolimai, laisvės atėmimas, pasikėsinimas į gyvybę. Likę Somalyje žurnalistai yra priversti saugotis patys, kiti - trauktis iš pavojingos šalies į saugesnę teritoriją.

 

Likti ir dirbti žurnalistui Somalyje - tikras iššūkis, reikalaujantis drąsos. Pasaulinė žurnalistų organizacija „Žurnalistai be sienų 2011" Mogadišą - Somalio sostinę - pažymėjo kaip pavojingiausią vietą pasaulyje žiniasklaidos atstovams. Per pastaruosius keturis mėnesius čia buvo nužudyti 4 žurnalistai, nuo 2007 m. iš viso - net 25.

 

Daugelis Somalyje gyvenančių ir dirbančių žurnalistų yra priversti vadovautis savo susikurtomis darbo taisyklėmis tam, kad išvengtų tapti sekančiais smurto prieš žurnalistus taikiniais.

 

„Eidamas namo niekam to nesakau, išskyrus savo žmoną. Taip pat neatsakau į jokius telefono skambučius, kol nepasiekiu namų slenksčio", - pasakoja vienas iš žurnalistų, šiuo metu dirbančių Somalyje.

 

Apie tai, kaip žiniasklaidos atstovai dirba pavojingiausiame krašte Somalyje, skaitykite plačiau čia.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-03-22 18:04
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media