2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Kas naujo britų žiniasklaidoje? Žurnalistai praranda darbus, o kokybės mažėja

2010-06-14
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: ar iš tiesų tradicinė žurnalistika paseno?

Erikos Straigytės nuotraukoje: ar iš tiesų tradicinė žurnalistika paseno?

Dainius Radzevičius

 

Jungtinėje Karalystėje artėja redakcijos darbo vietų mažinimas. Birželio 11 dieną bendrovė “Trinity Mirror” paskelbė apie planus mažinti 200 redakcijos darbuotojų savo trijų nacionalinių leidinių grupėje – “The Daily Mirror” ir “Sunday Mirror” ir “The People”.

 

Įdomiausia, kad tai buvo paskelbta po to, kai vadovybė pranešė, jog “sėkmingai įgyvendino” savo interneto turinio valdymo sistemą “ContentWatch”. Kolegos britai iš jų vietinės Nacionalinės žurnalistų sąjungos pasmerkė vadinamąją evoliuciją ir pažangą. Dar daugiau, kolegos tokį progresą pavadino “neandertaliečiu” be talentingų žurnalistų.

 

Maža to, vis garsiau Didžiojoje Britanijoje kalbama (apie tai rašo “The Independent”), kad daugėja ryšių su visuomene (PR’o) ir mažėja žurnalistikos. Buvęs BBC News vadovas Richard Sambrook, kuris neseniai tapo vyriausiuoju turinio specialistu viešųjų ryšių bendrovėje Edelman, teigia, kad dabartiniu metu randasi vis daugiau galimybių ryšiams su visuomene (PR) ir tuo užsimančioms įmonėms “plėsti savo teritoriją”.

 

Šiuo metu profesionalius žurnalistus ištikęs tikras šokas. Anot R. Sambrook, tradicinės žiniasklaidos fragmentacija suteikia PR bendrovėms galimybę puikiai suderinti tradicines rinkodaros strategijas ir naujas socialinės žiniasklaidos priemones. Todėl šis specialistas mato, kad žurnalistikos ateitis yra baisus hibridas, kuomet randasi tieisog žiniasklaidos darbuotojai (nebūtinai žurnalistai), kurie sujungia redakcinio turinio/žurnalistikos ir viešųjų ryšių įgūdžius bei tokiu būdu pateikia vartotojui kliento istoriją kaip patikimą “istoriją” (galima tai vadinti publikacija ar laida).

 

Tai vyksta Didžiojoje Britanijoje. O pas mus tai vyko jau ir seniau. Pasirodo, ten gerai, kur mūsų nėra.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-06-14 20:06
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media