2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: “Pinigų kartą” žiūri ir Kurdistane

2010-07-28
 
Ryčio Mėdžiaus nuotraukoje: Kurdistano kasdienybė ir verslai gal taps dar viena tema

Ryčio Mėdžiaus nuotraukoje: Kurdistano kasdienybė ir verslai gal taps dar viena tema

Vytaras Radzevičius

 

Po trumpo atokvėpio į Lietuvos televizijos eterį vėl grįžo „Pinigų kartą“ – šiek tiek pakeitusi savo tematiką ir tapusi „Pinigų karta. Vasara“

 

Laidos kūrybinė grupė ne tik pristato ir vertina vasaros pramogas ir darbus, tačiau ir patys išbando juos savo kailiu. „Pinigų kartos“ žurnalistai Palangoje nuomojo butus, triūsė padavėjais ir tikrino, kiek galima užsidirbti renkant po naktinių linksmybių paliktus butelius. Artimiausiu metu „Pinigų kartos. Vasaros“ filmavimo aikštelės persikels ir į užsienį – Didžiojoje Britanijoje ir Ispanijoje žurnalistai mėgins savo jėgas ir ištvermę sezoniniuose darbuose.

 

Jau pirmoji „Pinigų karta. Vasara“ laida nustebino savo populiarumu, ją rinkosi vidutiniškai 15,5% tuo metu televizorių įsijungusių žmonių ir LRT laida mynė ant kulnų tradiciniams lyderiams – TV3 ir LNK.

 

Dar labiau „Pinigų kartos“ kūrybinę grupę nustebino kitą dieną po laidos gautas elektroninis laiškas iš Kurdistano, kuriame vietinis kurdas teigia maigęs savo palydovinės antenos pultelio mygtukus ir staiga atradęs įdomią laidą, rodančią nepaprasto grožio vietas, kurių jis niekada nebuvo matęs. Pasitikrinęs internete jis suprato žiūrintis Lietuvos televiziją ir „Pinigų kartą“, pristatančią Palangos kurortą.

 

Kamaranas Omeras teigia nesupratęs nei žodžio, kas yra kalbama, tačiau atsiradus užrašams jis stabdydavęs vaizdą ir išsiversdavęs juos „Google Translate“ pagalba. Išsivertęs titrus Kamaranas susirado kūrybinės grupės elektroninio pašto adresą ir parašė laišką, išreikšdamas susižavėjimą reportažais ir pačia laida.

 

„Pinigų kartai“ belieka tikėtis, kad „LTV World“ pagalba Kurdistano gyventojai galės matyti ir kitas mūsų laidas.

 

„Pinigų karta. Vasara“ rodoma per Lietuvos televiziją antradieniais 21 val.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-07-28 20:09
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media