2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Londone pristatyta 12-oji Kauno bienalė

2019-08-12
 
„Emalin" galerijoje surengta 12-osios Kauno bienalės diskusija-performansas su mobilios meno galerijos „Galerie Uberall" („Galerija visur") direktoriais, verslininkais ir meno prekiautojais, taip pat pristatyta dalis šios bienalės programos.
Renginyje „Gallerie Uberall" direktoriai Andrej Polukord ir Mario Strk kėlė klausimus apie bienalės vystymosi procesus ir bandė išsiaiškinti, ką reiškia bienalės pavadinimas „Po išvykimo | Prieš atvykstant". Diskusija-performansas trynė ribas tarp kuratoriaus, menininko ir galerininko vaidmens. A. Polukord instaliacijos, performansai ir videomeno projektai sukuria keliaprasmiškas ir nenuspėjamas aplinkas, absurdiškas situacijas. Diskusiją pristatė 12-osios Kauno bienalės kuratorė Elisabeth Del Prete.
12-oji Kauno bienalė nagrinėja kelionės temą lokaliąja, globaliąja ir filosofine prasmėmis. Bienalė šį kartą „keliauja" pritraukdama kuratorius iš įvairių šalių. Šiemet nuspręsta įgyvendinti bendrakuratorystės principą - iš daugiau nei dvidešimties pretendentų atrinkti penki kuratoriai, formavę bienalės programą: E. Del Prete, Daniel Milnes, Lýdia Pribišová, Neringa Stoškutė ir Alessandra Troncone. 
2014 m. įkurta „Galerie Uberall" yra viena pirmųjų privačių mobilių galerijų Jungtinėje Karalystėje. Ji savo darbus jau yra pristačiusi renginiuose „Viennacontemporary" (Viena, 2015 m.), „documenta 14" (Atėnai, 2017 m.), „Startup Fair" (Vilnius, 2018 m.), „VDU 101" (Kaunas, 2018 m.) ir kituose.
Projekto partneris - Lietuvos kultūros institutas, projekto rėmėjai - Lietuvos Respublikos Ambasada Didžiojoje Britanijoje, Austrijos kultūros forumas, „Emalin" galerija. Projektas įgyvendintas bendradarbiaujant su Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Juste Kostikovaite ir Kauno bienalės kuratore E. Del Prete.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-08-12 13:58
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media