2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Tarptautiniame festivalyje „Karpatų erdvė“ skambėjo ir lietuviški vardai

2019-05-14
 
Nuotraukoje – Saulius Paukštys ir Gintaras Sodeika

Nuotraukoje – Saulius Paukštys ir Gintaras Sodeika

Lietuvos atstovai kartu su menininkais ir atlikėjais iš 20 kitų šalių dalyvavo Vakarų Ukrainos tarptautiniame festivalyje „Karpatų erdvė".
Kasmet gegužės mėnesį Ivano Frankivske vykstantis tarptautinis festivalis "Karpatų erdvė" tradiciškai atidaromas iškilmingu gala koncertu. Su Ivano Frankivsko filharmonijos akademiniu simfoniniu orkestru pasirodo dalyvaujančių šalių vokalistai. Šiais metais Lietuvai atstovavo Kauno operetės teatro solistė Raminta Vaicekauskaitė.
Festivalio „Menų karuselės" programoje buvo pristatytas fotografo Sauliaus Paukščio ir kompozitoriaus bei atlikėjo Gintaro Sodeikos projektas „Vaizdas ir garsas". Eksponuojamą Sauliaus Paukščio fotografijos parodą „Vilniaus vaizdai" palydėjo autoriaus pasakojimas apie fotografinio atvaizdo unikalumo alternatyvą - senovinę „Van Dyke Brown" fotografijos technologiją, kuria buvo atlikti šioje parodoje eksponuojami darbai. Naudodamas „Van Dyke Brown" technologijos priemones Saulius Paukštys žiūrovų akivaizdoje sukūrė meno kūrinį - vienetinį fotografinį atvaizdą. Kompozitorius, atlikėjas, tarpdisciplininio meno atstovas Gintaras Sodeika publikai pristatė naujausią savo kūrinį „Neliečiami prietaisai, tolimi garsai, realūs sapnai", kurį atliko elektroniniu muzikos instrumentu Thermenvox.
Tarptautinis festivalis „Karpatų erdvė" kasmet sulaukia gausybės lankytojų. Jau ketvirtus metus organizuojamas festivalis šiais metais subūrė dalyvius iš 20 pasaulio šalių ir pasiūlė virš 150 įvairiausių žanrų renginių mieste ir regione.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-05-14 11:32
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media