2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Baltijos šalių menininkams – nauja meno rezidencijų programa Šiaurės Anglijoje

2019-03-04
 
Pirmą kartą savo veiklos istorijoje vienas svarbiausių Jungtinės Karalystės šiuolaikinio meno centras „BALTIC Centre for Contemporary Art", įsikūręs Geitsedo mieste, paskelbė pradedantis rezidencijų projektą, skirtą Baltijos šalių menininkams.
Viešo konkurso būdu atrinktas lietuvių menininkas Andrius Arutunian 2019 metų pradžioje dalyvauja šioje naujoje programoje rezidencijoje Šiaurės Anglijoje. Šio meno centro ir Lietuvos kultūros atašė Justės Kostikovaitės inicijuotą daugiametę rezidencijų programą su Baltijos šalimis kuruoja Emma Dean. Meno rezidencijos dalyviai kviečiami atliepti kintančią geopolitinę situaciją Europoje ir kurti bei vystyti kūrinius, kurie tyrinėtų identiteto, pilietybės ir priklausymo idėjas.
Rezidencijos metu dalyviai menininkai susitikinėja su vietos meno lauko atstovais: menininkais, kuratoriais ir meno lauko profesionalais, gyvenančiais Anglijos Šiaurės Rytuose. Rezidencijos metu menininkai dalijasi savo meniniu tyrimu viešame renginyje.
Andrius Arutiunian - lietuvių garso menininkas ir kompozitorius, gyvenantis Olandijoje. Kompozitoriaus muzika tyrinėja sociokultūrinius istorijų aspektus, ypač per jų garsines ir muzikines savybes. A. Arutiunian muzika dažnai kelia garsinio identiteto ir pasisavinimo klausimus, taip pat neretai manipuliuoja garso - triukšmo ribomis. Menininko kūrybą sudaro kūriniai ansambliams ir multimedijai, garso instaliacijos ir audiovizualiniai kūriniai, taip pat ir kompozitoriaus atliekami solo eksperimentinės elektroninės muzikos darbai. Kompozitorius aktyviai bendradarbiauja su įvairiais šiuolaikinės muzikos ir naujųjų medijų ansambliais, tokiais kaip Slagwerk Den Haag (NL), Nadar (BE), Ensemble Adapter (DE), MAZE (NL), Ensemble Modelo62 (NL), Synaesthesis (LT) ir kitais. Pastaraisiais metais A. Arutiunian kūriniai pristatyti Documenta 14 Parliament of Bodies Kaselyje, Šiuolaikinio Meno Centre Vilniuje, The Deep Splash platformoje, Melos-Ethos festivalyje Bratislavoje, MAZE Festival Amsterdame bei ReWire festivalyje Hagoje. 2018 metais kompozitorius gavo Lietuvos kompozitorių sąjungos Jaunojo menininko apdovanojimą už multimedijinį kūrinį Atomic B. Andriaus Arutiunian kūrinius publikuoja šiuolaikinės muzikos leidykla Donemus.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-03-04 15:30
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media