2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuviai – šiuolaikinio meno projekto „Nemoskva“ traukinyje

2018-09-03
 
Nuotraukoje: ŠMC vadovas Kęstutis Kuizinas

Nuotraukoje: ŠMC vadovas Kęstutis Kuizinas

Rugpjūtyje startavo Rusijos valstybinio šiuolaikinio meno ir Briuselio Beaux-Arts centrų projektas „Nemoskva", kurio tikslas - atrasti ir atverti pasauliui Rusijos provincijos (ne Maskvos) šiuolaikinio meno sceną.
Projekto komisarė, Šiuolaikinio meno centro Regioninės raidos skyriaus vadovė Alisa Prudnikova, meno pasaulyje garsi kaip Jekaterinburgo industrinės bienalės komisarė, neseniai viešėjusi Lietuvoje Baltijos trienalės organizatorių ir Lietuvos kultūros instituto iniciatyva.
Dalyvauti „Nemoskva" projekte pakviesti ekspertai, kuratoriai ir menininkai bene iš 20 pasaulio šalių, tarp jų - ir Lietuvos. Projektas įgyvendinamas originalia pažintinės tiriamosios kelionės ilgiausiu pasaulyje traukinio maršrutu Maskva-Vladivostokas forma ir truks 4 savaites. Kelionės metu vyksta viešos paskaitos, diskusijos ir kelionės dalyvių prisistatymai, leidžiantys supažindinti Rusijos publiką ir meno specialistus su projekto dalyvių veikla savo atstovaujamose institucijose.
Pirmuoju kelionės etapu Maskva - Tiumenė „Nemoskva" traukiniu keliavo Šiuolaikinio meno centro direktorius Kęstutis Kuizinas ir menininkas, kuratorius Valentinas Klimašauskas.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-03 17:13
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media