2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Literatūrologės iš Lietuvos dalyvavo forume seniausioje Kinijos bibliotekoje

2018-09-28
 
Doc. dr. Audinga Peluritytė- Tikuišienė,
VU Literatūros ir kultūros tyrimų institutas

Dvi Lietuvos rašytojų sąjungos narės, literatūrologės dr. Jurga Žąsinaitė-Gedminienė ir dr. Audinga Peluritytė-Tikuišienė dalyvavo Kinijos rašytojų sąjungos organizuotame Rytų - Centrinės Europos ir Kinijos (CEEC) literatūros forume „Literary Exchange: A Golden Bridge for People-to-People Connectivity between China and CEEC countries in the New Era", kuris vyko Ningbo mieste, Kinijos Pietuose. Forumo atidarymo metu Lietuvai buvo parodytas ypatingas dėmesys. Pranešimas, kurį parengė Lietuvos rašytojų sąjungos narė, literatūros kritikė, dr. Audinga Peluritytė-Tikuišienė buvo perskaitytas svarbioje atidarymo ceremonijoje, kuri vyko vienoje seniausių pasaulio bibliotekų, šventykloje, dabar paverstoje biblioteka-muziejumi Tianyi. Atidarymo ceremoniją vainikavo kinų opera ir neįprastas kinų muzikos ir poezijos skaitymo koncertas.
Atidarymo ceremonijoje dalyvavo atstovai iš šešiolikos Rytų ir Centrinės Europos šalių, taip pat gausus būrys Kinijos rašytojų sąjungos vadovų iš visų Kinijos apskričių, Ningbo miesto merė. Atidarymo ceremonijoje visų dalyvių atsivežtos naujausios knygos buvo iškilmingai įteiktos saugoti Tianyi bibliotekai-muziejui, o visiems dalyviams išdalintos rankų darbo knygelės bibliotekos įspūdžiams aprašyti.
Forumo konferencijoje buvo perskaityti visų šalių nacionaliniai pranešimai apie literatūros naujienas, tradicijas, naujus reiškinius. Konferencijos pabaigoje vyko dvi apvalaus stalo diskusijos, kuriose Kinijos ir Europos rašytojų sąjungos nariai dalinosi savo požiūriu į tradiciją jų šalies literatūroje ir kūrybingumą. Dvejose skirtingose sekcijose dalyvavo abi Lietuvos atstovės, jų pasisakymai, kaip ir kitų konferencijos dalyvių, buvo verčiami į kinų kalbą, o netrukus pasirodys anglų ir kinų kalbomis išleista šio forumo knyga.
Intensyvus forumo darbas nesibaigė ir po uždarymo ceremonijos, kuri vyko rugsėjo 18 dienos vakare, kai prie kiekvieno dalyvio pasisveikinti ėjo forumo organizatorius, Kinijos rašytojų sąjungos generalinis direktorius Zhang Tao, taip pat forume dalyvavę Kinijos rašytojų sąjungos nariai. Ypatingą požiūrį į Lietuvos, Latvijos ir Slovakijos dalyvius paskutinę dieną pademonstravo generalinis Kinijos rašytojų sąjungos direktorius Zhang Tao, pasikviesdamas juos į savo ypatingą rezidenciją Pekine ir suteikdamas galimybę pamatyti Pekino senamiestį.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-28 12:35
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media