2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje pristato naują kultūrinį naujienlaiškį

2017-08-11
 
Justė Kostikovaitė

Justė Kostikovaitė

 

Lietuvos kultūros atašė Justės Kostikovaitės iniciatyva pradėtas rengti pirmasis Lietuvos kultūros sklaidai Jungtinėje Karalystėje skirtas elektroninis naujienlaiškis. Naujienlaiškyje bus pažymimi renginiai, kuriuose dalyvauja ar organizuoja lietuvių kūrėjai, menininkai ar kuratoriai, muzikai ar teatro veikėjai, kiti kūrėjai, akademikai. Taip pat bus informuojama ir apie renginius, kuriuose dalyvauja Jungtinėje Karalystėje jau gyvenantys lietuvių kūrėjai.

Pagrindinis dėmesys naujienlaiškyje bus skiriamas lietuvių renginiams Jungtinėje Karalystėje, taip pat bus minimi ir svarbesni tarptautiniai renginiai, kuriuose pristatoma Lietuvos kultūra.

Naujienlaiškyje galėsite susipažinti su lietuvių menininkais Jungtinėje Karalystėje, rasti aktualias naujienas apie jų darbus, vyksiančius pasirodymus bei gautus įvertinimus.

„Jungtinės Karalystės didmiesčiuose, ypatingai Londone, kultūros vartotojai dažnai renginius vartoja ar patiria „skaitmeniniu" būdu - gyvenant dideliame mieste, yra labai sunku susiplanuoti savo dieną taip, kad viską žinotum ir viską spėtum. Tačiau vykstantys į darbą metro ar autobusu žmonės tikrina naujienas, skaito knygas, ir čia mūsų naujienlaiškis irgi turi šansą būti pastebėtas tarp daugybės kitų skelbimų apie renginius Jungtinėje Karalystėje ir Londone. Žinoma, naujienlaiškis kaip formatas nėra jokia naujiena kultūros komunikacijoje, tai daugiau privalomas ir savaime suprantamas dalykas. Norėjosi atskirti Lietuvos bendruomenės renginius JK nuo kultūrinių renginių, koncentruojantis tik į pastaruosius. Na, o konkuruojant su kitais kultūros centrais ir institutais yra svarbus naujienlaiškio turinys ir dizainas", - teigė Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Justė Kostikovaitė.

Dizainą naujienlaiškiui kūrė grafikos dizainerė ir menininkė Gailė Pranckūnaitė.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-08-11 12:30
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media