2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žiniasklaida Lietuvoje

*print*

Archyvas :: Pasibaigė sąskrydis „Žurnalistai už taiką 2009“

2009-08-07
 
Kornelijos Ežerskytės nuotraukose: tarptautinio žurnalistų sąskrydžio akimirkos atvykimo dieną

Kornelijos Ežerskytės nuotraukose: tarptautinio žurnalistų sąskrydžio akimirkos atvykimo dieną

Štai ir pasibaigė tradicinis žurnalistų sąskrydis, organizuojamas LŽS, „Žurnalistai už taiką-2009“. Šiemet jis vyko net dvi dienas – nuo rugpjūčio 7 iki rugpjūčio 9 dienos Biržuose prie Širvenos ežero. Renginys buvo skirtas Lietuvos žurnalistų sąjungos 80-mečiui.

 

Galima teigti, jog pagrindinis žodis, kuris galėtų apibūdinti kiekvieno tokio sąskrydžio (o tai yra tradicinis kasmetinis LŽS renginys) esmę yra – bendravimas. Malonu buvo stebėti, kaip skirtingo amžiaus ir skirtingos profesinės patirties kolegos lengvai atranda bendrą kalbą, dalijasi savo mintimis.

 

Kaip įprasta, ypatingu renginio akcentu buvo kolegų iš kaimyninių šalių dalyvavimas. Šiemet į sąskrydį atvažiavo žurnalistai iš Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos. Kai kurie iš jų dalyvauja LŽS organizuojamuose sąskrydžiuose jau nebe pirmą kartą. Būtent iš jų lūpų teko girdėti, jog sąskrydis „Žurnalistai už taiką“ jau yra tapęs tikru profesinio solidarumo simboliu.

 

Į sąskrydį atvažiavę žurnalistai dalyvavo ir kaip tik tomis dienomis Biržuose vykusioje miesto šventėje, jiems taip pat buvo organizuota ekskursija į Rinkuškių alaus daryklą. Norisi konstatuoti, jog sąskrydis „Žurnalistai už taiką 2009“ pavyko, jis tapo tikra švente – labai svarbia šiais žurnalistų bendruomenei sunkiais laikais. 

    

Viktoras Denisenko

 

 

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-09-03 23:32
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media