2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Grigiškių kultūros centre - kolegos Alfonso Čepausko netradicinė paroda

2020-06-05
 
Grigiškių kultūros centre atidaryta dailininko, žurnalisto, aktyvaus LŽS Senjorų klubo nario Alfonso Čepausko netradicinė paroda. Tai žemės meno instaliacijos „Žaidimai Neringos smėlynuose". 
Šis meno žanras, kuriuo siekiama susieti gamtos ir kultūros elementus, pasirodęs užsienyje patraukė ir mūsų menininkus. Tokio meno yra Palangoje, Neringoje ir kitus, o Kairėnų botanikos sode rengiami tarptautiniai plenerai.
Parodoje eksponuojamų instaliacijų fotografijose smėlio kauburių, linijų, akmenėlių, nendrių ir kitokių gamtos elementų kompozicijos, spalviniai akcentai, daugiausia abstraktūs deriniai, kurie sukurti spontaniškai, intuityviai be jokio išankstinio sumanymo.
Reziumuodama šią kūryba menotyrininkė Evelina Januškaitė-Krupavičė pastebi: „Žaidimas su smėliu ko gero vienas natūraliausių kiekvieno žmogaus potyrių. Tai tartum projekcija į praeitį, iš kurios vaikystė grįžta prisiminimų, sapnų improvizacijų pavidalu. Tokia yra ir ši A. Čepausko paroda lengva, kiek nostalgiška, tačiau kiekvienam pažįstama ir artima. Smėlio pilstymas, pilių statymas gali būti siejamas su svajonių pilimis, arba su tuo, kaip keičiasi vietos, mintys, tikslai ir pažiūros... Tačiau tuo pačiu tai simbolizuoja bendražmogiškas amžinąsias vertybes." 
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-06-19 21:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media