2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Kviečiame į žurnalisto Zino Kazėno-Zika dekoratyvios erdvinės instaliacijos „Gelmės“ atidarymą!

2017-03-06
 
 

Kovo 10-17 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvdo bibliotekoje žurnalistas, fotografas, menininkas Zinas Kazėnas-Zika pristatys dekoratyvinę erdvinę instaliaciją „Gelmės", kurios pagrindą sudarys abstrakčios fotografijos ir ornamentikos technika marginti cilindrai, tapyba ant medžio pliauskų, paveikslai ir eskizai, bei piešinių pagrindu sukurti video opusai.

Instaliacijos atidarymas - kovo 10 d. 16 val. Renginį ves žurnalistas, fotografas, renginių vedėjas Juozas Šalkauskas. Atidaryme dalyvaus ir instaliacijos autorius.

Zinas Kazėnas - nestandartinė savo laikmečio asmenybė ir išskirtinio darbštumo menininkas. Tą liudija nesuskaičiuojamas kiekis šio menininko darbų: fotografija, fotografika, tapyba, asambliažai, instaliacijos.

„Tai naujojo individualizmo pradžia - eros, kurioje kalbama ne tik apie sociologines problemas bet ir nūdienos socio problemų interpretacijas. Tai artefaktų ir natūros simbiozės problematika - kas tikra, kas istoriškai pateisinama, kas turi išliekamąją vertę...

Lygiagrečiai vyksta natūros ir artefaktų sintezės procesas. Tai nauja ieškojimų kryptis, deklaruojanti šiuolaikinio sociumo integracijos procesus - ekologija, mokslas, tradicijos, kultūrinis palikimas ir pan." (Doc. Dr. Eglė Jaškūnienė ).

Kviečiame į Zino Kazėno-Zika dekoratyvios erdvinės instaliacijos „Gelmės" atidarymą!

 

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-03-06 11:04
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media