2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Lietuvių žurnalistų pasakojimas apie tremtį – vienas geriausių Europoje

2018-09-11
 
Lietuvių žurnalistų dokumentinis multimedijų projektas apie Sibiro tremties istoriją bei keturių keliautojų žygį per trėmimų vietas „Žymės: Pereiti praeitį" PRIX EUROPA festivalyje įvertintas kaip vienas iš 23-ijų geriausių internetinių projektų Europoje.
Vienas prestižiškiausių ir didžiausių transliuotojų festivalių Europoje PRIX EUROPA kiekvienais metais apdovanoja televizijos, radijo ir interneto projektus iš įvairių šio žemyno valstybių. Šiais metais tarp nominantų - ir Lietuvių projektas apie tremtį Sibire.
Lietuvių žurnalistų kolektyvo „Nanook" dokumentiniame pasakojime „Žymės: Pereiti praeitį" persipina istoriniai faktai, archyvinė medžiaga, keturių epizodų internetinis serialas apie ekspediciją „Lapteviečių pėdomis", tremtinių pasakojimai bei interaktyvus žemėlapis. Projektą tyrinėti ir patirti galite apsilankę tinklalapyje www.zymes.lt. 
Vienas pagrindinių PRIX EUROPA festivalio tikslų yra kova už Europos bendruomeniškumą ir žemyno kultūrinę įvairovę, todėl šių metų festivalio tema „Atspindėti visus balsus" (angl. Reflecting all voices). Šiemet konkursui buvo pateiktas 591 žurnalistų darbas. 13 prestižinių festivalio trofėjų nugalėtojams bus įteikti spalio 18d. Potsdame, Vokietijoje. Su visais nominantais galima susipažinti čia: https://www.prixeuropa.eu/news/nominees
Šiemet pasakojimas „Žymės: Pereiti praeitį" ir jo autoriai Berta Tilmantaitė, Mindaugas Drigotas, Karolis Pilypas Liutkevičius ir Sofija Korf laimėjo pirmą vietą Lietuvos spaudos fotografijos konkurse. Anksčiau už savo dokumentinius pasakojimus „Nanook" komanda yra įvertinta ne tik nacionaliniais, bet ir tarptautiniais apdovanojimais.

 

Daugiau informacijos:
info@nanook.lt
Berta Tilmantaitė: +37067678004
Karolis Pilypas Liutkevičius: +37060094779
Mindaugas Drigotas: +37067411595

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-11 11:48
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media