2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Į kolegas – smailiu Vladimiro Beresniovo žvilgsniu

2009-09-24
 
Ričardo Šaknio nuotraukoje: LŽS narys, dailininkas karikatūristas Vladimiras Beresniovas

Ričardo Šaknio nuotraukoje: LŽS narys, dailininkas karikatūristas Vladimiras Beresniovas

Vidas Mačiulis

 

Kauno menininkų namuose atidaryta Lietuvos žurnalistų ir dailininkų sąjungos nario kauniečio Vladimiro Beresniovo (Vlaberio) humoristinių piešinių paroda „Smailiu žvilgsniu“. Kiekvienas iš trisdešimt trijų talentingo dailininko pateiktų šaržų savaip įdomus, patrauklus ir nepakartojamas. Kaip ir gegužės mėnesį surengtoje  įspūdingoje piešinių žurnalistine tema  parodoje Kaune,  skirtoje LŽS įkūrimo 80-mečiui.

 

Penktojoje 2009 metais surengtoje Vlaberio personalinėje parodoje „Smailiu žvilgsniu“ trys dešimtys Lietuvos politikų, aktorių, rašytojų ir žurnalistų draugiškų šaržų. Savaip autorius pažvelgė į  žinomus politikus  Valdą Adamkų,  Andrių Kubilių, Česlovą Juršėną, Egidijų Klumbį , Antaną Nedzinską, savo kolegas „šaipokus“ Aleksą Dabulskį, Rimantą Klusą, aktorius Antaną Žeką ir Viktorą Valašiną. Šioje šaržų galerijoje Vladimiras Beresniovas pateikė ir kelių  kauniečių rašytojų – „Vieno lito“ premijos laureatų portretų, neužmiršęs ir kolegų  Jono Laurinavičiaus, Juozo Kundroto, Rimanto Marčėno bei kitų LŽS narių šaržų...

 

Tai dar nepaskutinė šiais metais dailininko karikatūristo  surengta paroda. Be humoristinių piešinių Vladimiras paruošė ir pusės šimtų  knygų iliustracijų ekspoziciją, kuri keliauja po Kauno bibliotekas. Ypač įsimintini V.Beresniovui buvo praėjusieji metai, kai savo humoristinių piešinių parodas jis  pats atidarė Gabrove (Bulgarija) ir Atėnuose (Graikija). Paskutinę kolegos šaržų  „Smailiu žvilgsniu“ ekspozoviją Kauno menininkų namuose kolektyviai aplankė  ir LŽS Kauno apskrities skyriaus senjorų klubo „Mes“, kuriam vadovauja Vladimiras Beresniovas, nariai.

 

Pokalbis apie kolegos kūrybos parodą ir Lietuvoje užmirštus leisti humoristinius bei satyrinius žurnalus, tęsėsi tradicinėje senjorų popietėje žurnalistų lauko kavinėje „Vasaros olimpas“. Poetas satyrikas Aleksas Dabulskis, šiemet atšventęs savo 75-metį, turėjo ką papasakoti kolegoms, nes jis paliko ryškų spausdinto žodžio pėdsaką „Nemuno“ žurnale,  laikraštyje „Kauno diena“ bei kituose leidiniuose. Autorius pasidalijo linksmais prisiminimais ir visiems  senjorams, dalyvavusiems tradiciniame susitikime, padovanojo savo naująją aforizmų knygą  „Mąstyčios“, kuri sudaryta iš geriausių publikacijų, pasirodžiusių spaudoje per keturis pastaruosius dešimtmečius.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-09-29 13:02
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media