2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas :: Žurnalistų namuose tapytojos Kunigundos Dineikaitės paroda "Vasaros romansai"

2015-11-16
 
Kunigunda Dineikaitė

Kunigunda Dineikaitė

 

Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11) pradėjo veikti garsios šiuolaikinės lietuvių menininkės, tapytojos Kunigundos Dineikaitės paroda "Vasaros romansai".

Parodos autorė anotacijoje rašo: "Savo paveiksluose kuriu erdves, mažas, siauras arba dideles, be oro, arba pulsuojančias, kvepiančias. Tai prisiminimų erdvės, kuriose esu.

Iš konkretybės išlaisvindama ryškiai suvokiamus objektus ir prisiminimus, įkūniju juos spalvose ir formose, kompozicinėse struktūrose ir technikos variacijose. Tai vaizdinių žaidimas, kurio literatūrinis siužetas priklauso nuo kiekvieno suvokėjo vaizduotės.

Tapydama mėgaujuosi fizinėmis dažo savybėmis: stebiu jo judėjimą, susiliejimus, keliančius slinkties ir kelionės žeme, dangumi, mintimis asociacijas. Tapyba yra lyg prabudimas iš sapno, kalbančio apie erdvę ir būseną, kurios nebėra, nors neseniai ją psichiškai ir fiziškai išgyvenai.

Šiuos paveikslus tapiau stiklo dažais, siekdama sukurti veidrodinį blizgesio (žvilgesio) efektą. Šis blizgesys yra tarsi stiklas, už kurio lieka neapčiuopiama ir nepasiekiama „esmė". Taip atsiranda distancija tarp mano pasąmonės ir žiūrovo..." 

Kviečiame apsilankyti! 

Pagarbiai,

Aida Vėželienė

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-11-16 12:43
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media