2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas :: Žurnalistų namuose bus apdovanoti regioniniai jaunieji žurnalistai, geriausiai „išlukštenę“ aplinkosaugos temas

2014-12-16
 
 

Trečiadienį, gruodžio 17-ąją, Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius) bus apdovanoti jaunojo žurnalisto konkurso "Moki žodį, myli gamtą" nugalėtojai. Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) ir Elektronikos platintojų asociacijos (EPA) bendromis jėgomis pirmąsyk organizuotas konkursas sulaukė šešiasdešimt įvairiausių darbų susijusių su aplinkosaugos tema, iš kurių komisijai teko sunki užduotis atrinkti geriausius. Renginyje buvo pagerbti penkiolika žurnalisto gyslelę turinčių mokinių iš Kauno, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, Mažeikių, Tauragės ir Vilkaviškio. Juos apdovanos LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius ir EPA vadovas Mantas Varaška.

Dalyvių amžius svyravo nuo 11-os iki 18-os, todėl tarp darbų buvo galima rasti ne tik publicistinių straipsnių, kurie nepadarytų gėdos rimtiems žurnalistams, bet ir žavių bei originalių pasakų ir net eilėraščių aplinkosaugos tema.

"Noriu pasidžiaugti, jog pavyko į konkursą įtraukti nemažą būrį jaunų žurnalistais norinčių tapti žmonių, - teigė EPA vadovas M. Varaška, - tai, jog surinkome tokį būrį jaunųjų žurnalistų iš skirtingų Lietuvos kraštų rodo, jog aplinkosauginės problemos šio projekto dėka tapo žinomos tiek šio konkurso dalyviams, tiek jų draugams, tiek mokytojams. Būtent jaunajai kartai priklauso tiek Lietuvos, tiek mūsų planetos ateitis, todėl be galo svarbu, kad jau dabar jie būtų supažindinami su grėsmėmis, kurias kelia nerūšiuojamos atliekos."

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-12-16 10:18
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Juozas Stasinas

2014-12-16 14:04

Man ypač malonu, kad Žurnalistų sąjunga vis labiau bendradarbiauja su gamtosauginėmis organizacijomis, su žmonėmis iš "Gamtosaugos namų". Šis konkursas - geras pavyzdys,ir ne vienintelis. Turiu vilties, kad geros gamtosaugos ar aplinkosaugos idėjos ras deramą vietą Žurnalistų namų veikloje. Iš daugiametės patirties gamtosaugoje galiu pasakyti, kad tik padedant visuomenei, aplinkosaugininkai galės žymiai efektyviau veikti ir daugiau padaryti saugant mūsų Šalies gamtos turtus, nepakartojamą Jos grožį bei rūpinantis aplinka.Sėkmės,Dainiau ir Vytautai.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media