2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: „Naujienos“ apie Lietuvą - „Žurnalisto žvilgsniu“

2010-02-10
 
Valerijaus Buklajevo nuotraukoje: Jonavos „Naujienų“ redaktorė, LŽS narė Violeta Liukaitienė, suranda laiko  kūrybai ir užpildo laikraščio skiltis naujomis, originaliomis mintimis

Valerijaus Buklajevo nuotraukoje: Jonavos „Naujienų“ redaktorė, LŽS narė Violeta Liukaitienė, suranda laiko kūrybai ir užpildo laikraščio skiltis naujomis, originaliomis mintimis

Vidas Mačiulis

 

Didžiausias, pagrindinis Jonavos  laikraštis „Naujienos“ atlieka ne tik prigimtinę savo misiją – rašyti apie krašto žmones, įvykius, problemas.

 

Ilgametį šio leidinio redaktorių Romualdą Zbormirską pakeitusi kita Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Violeta Vilkauskaitė-Liukaitienė (buvusi kūrybinga „Kauno dienos“ žurnalistė ir skyriaus redaktorė) tęsia „Naujienų“ kelią pas skaitytojus su laiko patikrintomis ir naujomis rubrikomis:„Aktualijos ir komentarai“, „Miestas“,,Kaimas“, „Mūsų sveikata“ , „Mo-zaika“, „Iš arčiau“, „Jonavos garbės alėja“ ir kt.

 

Jonaviečiams įdomu skaityti ne tik apie tai, kas vyksta jų padangėje. „Naujienų“ leidėjai kiekviename laikraščio numeryje pateikia ir aktualius komentarus įvairiais šalies gyvenimo klausimais. Nauda dviguba. Žurnalistai mokosi giliau ir skvarbiau žvelgti į problemą bei ją analizuoti. Skaitytojus leidinio komentarai verčia mąstyti ir objektyviau vertinti visus Lietuvos gyvenimo reiškinius.

 

Laikraščio aktualijų ir komentarų puslapyje savo pastabas rašo ir pati „Naujienų“ redaktorė Violeta Liukaitienė. Viename paskutiniųjų laikraščio numerių „Redaktorės skiltis“ skirta apmąstymams „Teisinės ir politinės atsakomybės nereikia tapatinti“. Redakcijos vadovė drąsiai „kedena“ šalies Specialiųjų tyrimų tarnybos veiklą.

 

„Paradoksas, bet nuo STT išaiškintų korupcijos faktų labiausiai susiformuoja gyventojų nuomonė apie korupcijos lygį šalyje. O pagal tą nuomonę nustatomas šalies korupcijos suvokimo indeksas, kuris vertinamas kitų valstybių kontekste. Atrodo, vėl užkopsime į sąrašo viršų pagal klestinčią korupciją. Vis dėlto geriau jau paraudonuokime iš gėdos prieš pasaulį, bet turėkime viltį, kad čia, Lietuvoje, kažkas užkirs kelią kyšininkavimams. Žinoma, tai problema, kuri niekada visiškai neišnyks, tačiau suvaldyti ją, šiuo metu ypač išsikeriojusią, būtina.“

 

„Naujienų“ redakcijos bendradarbiai  kiekvieną savaitę „Žurnalisto žvilgsniu“ skverbiasi į Lietuvos gyvenimo užkulisius. Jonavietis korespondentas Marius Glinskas pastebi, kad „Politikos komentatorių, virtualių apklausų organizatorių žvilgsniai vis dažniau nukrypsta ne tik į prezidentų, ministrų, premjerų programas, bet ir į kojas, putlias lūpytes, kerinčius žvilgsnius“. (Žurnalisto M.Glinsko pastebėjimus „Seksualumas, ponai, dalykas rimtas“ skaitykite mūsų tinklalapio skyriuje „Komentarai“).

 

Vasario 9 d. „Naujienų“ numeryje redaktorės pavaduotoja Irena Nagulevičienė savo komentarais „D.Kedžio gerbėjai perlenkė lazdą“, verčia šyptelėti, gal Lietuvoje visiškai nebereikia policininkų, tyrėjų, prokurorų ir teismų? Gal pakanka įteisinti linčo teismą?  „Žurnalisto žvilgsnyje“ - pedofilijos tema. “Drąsiaus Kedžio byla, regis, tampa bestseleriu, preke, turinčia didžiausią paklausą. Televizijos ekranuose rodomos laidos gali būti įdomiausio filmo siužetu. Gal kada nors ateityje taip ir atsitiks. Galbūt koks detektyvinio žanro gerbėjas parašys romaną apie praėjusių metų įvykius Kaune“.

 

Lietuvos žurnalistų sąjungos narės Irenos Nagulevičienės, kaip ir visų jonaviečių žurnalistų komentarai, yra „šūviai į dešimtuką“, nes ne tik analizuojami faktai, reiškiniai, bet ir daromos išvados bei apibendrinimai. UAB „Naujienų redakcija“ – mažiausia iš kelių ( „Lietuvos žinios“, „Radiocentras“, Baltijos TV ir kt.) žiniasklaidos bendrovių grupei „Balto media“ priklausančių kolektyvų. Tačiau juk mažas kelmelis irgi gali didelį vežimą apversti. Tai jau ne kartą įrodė ir  „Naujienos“, ką pastebėjo ir puikiai įvertino net pašaliečiai.

 

Jonavos redakcija paruošė naują kultūrinį ir šviečiamąjį projektą, kuriame teminiai puslapiai „Kultūros vingiai“, „Namų advokatas“, „Ilgoji pertrauka“, „Eismo juosta“. Šį kūrybinį ieškojimą teigiamai įvertino  Lietuvos spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, paskyręs 2010 metams dalinį finansavimą.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-02-10 15:44
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media