2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: ELTOS žurnalistei B.Mačienei - Santakos Garbės ženklas

2009-12-23
 
Ričardo Šaknio nuotraukoje: B. Mačienę, kovotoją už teisybę ir dažnai piktinančią miesto valdžią, Kauno meras Andrius Kupčinskas pirmąkart pasveikino 2009-siais. Kitąmet vasario 16-ąją jam vėl teks paspausti ranką principingai žurnalistei

Ričardo Šaknio nuotraukoje: B. Mačienę, kovotoją už teisybę ir dažnai piktinančią miesto valdžią, Kauno meras Andrius Kupčinskas pirmąkart pasveikino 2009-siais. Kitąmet vasario 16-ąją jam vėl teks paspausti ranką principingai žurnalistei

Eleonora Budzinauskienė

 

Šalyje gerai žinoma principinga, reikli, pilietiška žurnalistė Birutė Mačienė Eltoje dirba tik nuo 2007-ųjų, tačiau per tris dešimtis kūrybinio darbo metų („Vakarinių naujienų“ laikraščiui ji paskyrė net 18 metus) ji sukaupė didžiulę patirtį. Todėl Eltos politikos skyriaus korespondentei patikėtos ne tik operatyvios naujienos, tiriamoji žurnalistika, politika, bet ir ekonomika, teisė, kultūra. 

 

Nors Birutę galima drąsiai vadinti darbščiąja Kauno metraštininke, vienadienės, lėkštos bulvarinės temos jai neegzistuoja. Ji tikra kovotoja už teisybę - drąsiai imasi ir "nepatogių", bet  labai svarbių miesto gyventojams temų, yra objektyvi - visada išklauso abi puses.

 

Mano nuomone, Birutės profesinei ir profesionaliai veiklai (ji žurnalistikos mokslus baigė Vilniaus universitete) daug įtakos turėjo ir darbas Kauno miesto savivaldybėje. Ji triūsė miesto plėtros departamente, buvo mero patarėja - atstovė spaudai, vėliau ir socialiniams reikalams. Išėjusi iš savivaldybės ji nenutraukė ryšių su savo kuruotomis sritimis. Visuomeniniais pagrindais ir dabar ji padeda neįgaliųjų organizacijoms, sergančiųjų vėžiu draugijai. Propaguoja visuomenininkų veiklą, kelia skausmingas pažeidžiamiausių žmonių problemas. Į Birutę Mačienę gali kreipti visi bėdos prispausti kauniečiai, ir ne tik kaip į  darbuotoją, bet ir kaip į jautrų žmogų.

 

B. Mačienė yra labai intelektuali, todėl mes ją vadiname "vaikščiojančia enciklopedija". Esant reikalui ji dirba ir savaitgaliais, ir naktimis. Žurnalistė yra tikra Kauno patriotė, jai skauda širdį ir dėl Laisvės alėjos, ir dėl Mickevičiaus slėnio, ir dėl visų kitų negerovių. O kai jau giria Kauną ir kauniečius, tai iš visos širdies. Ypač įdomūs jos interviu su žymiais Kauno žmonėmis, ne vienas jų žinomu tapo  ir mūsų šaunios kolegės dėka.

 

Birutė Mačienė, Žurnalistų sąjungos narė nuo 1977-ųjų , yra laimėjusį daugelį kūrybinių konkursų, o šiemet jai įteiktas medalis "Už nuopelnus žurnalistikai".

 

Lietuvos naujienų agentūros ELTA vadovybė politikos skyriaus korespondentę Kaune Birutę Mačienę rekomendavo apdovanoti Santakos Garbės ženklu. Džiaugiamės, kad miestas įvertino savo žemietę ir  iškilmingai jai įteiks aukščiausią miesto apdovanojimą, kurį žurnalistė  pelnė savo nuoširdžiu kūrybiniu darbu. Iš visos širdies sveikiname kolegę su apdovanojimu, su Šv. Kalėdomis ir ateinančiais 2010 metais. Sėkmės tau, Birute Mačiene!

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-12-23 12:37
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media