2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Rašytojų sąjungos Kauno skyriui vadovaus LŽS narys V.Rudžianskas

2009-11-04
 
Vladimiro Beresniovo nuotraukoje: rašytojas ir žurnalistas, „Nemuno“ savaitraščio redaktorius Viktoras 	                                    Rudžianskas, išrinktas LRS Kauno skyriaus pirmininku

Vladimiro Beresniovo nuotraukoje: rašytojas ir žurnalistas, „Nemuno“ savaitraščio redaktorius Viktoras Rudžianskas, išrinktas LRS Kauno skyriaus pirmininku

Vidas Mačiulis

 

Spalio 30-ąją įvykusiame susirinkime Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus pirmininku, vietoje atsistatydinusio Petro Palilionio, išrinktas savaitraščio „Nemunas“ vyriausiasis redaktorius, LŽS narys Viktoras Rudžianskas. 2009-ųjų lapkritį 52-ąjį gimtadienį švęsiantis rašytojas ir žurnalistas kūrybinio darbo baruose jau yra palikęs ryškų pėdsaką. Viktoras  pelnė garbingas Lietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungų, Kauno meno kūrėjų asociacijos premijas, jam įteiktas  LŽS Kauno apskrities skyriaus  „Gintarinis parkeris“.

 

V. Rudžianskas, Vilniaus universitete įgijęs lietuvių kalbos ir literatūros specialybę, jau daugel metų yra spaudos bičiulių šeimoje. Nuo 1993-ųjų jis kūrybingai darbavosi Kaune leidžiamame laikraštyje „Ūkininko patarėjas“. Visuomenės skyriaus redaktorius įdomiai rašė  kultūros temomis, nagrinėjo aktualias šalies gyvenimo problemas.  Ne tik skaitytojai, bet ir kolegos žurnalistai visada laukdavo Viktoro „Minčių brastos“, kai kūrybingas publicistas pateikdavo savitą požiūrį į gyvenimą, laiką, žmones. Kai Viktoro Rudžiansko auksinio jubiliejaus proga LŽS  Kauno apskrities skyrius  linkėjo kolegai  prisiminti savo aštrią žurnalistinę plunksną, jis atsakė, kad administracinis darbas „suėda“ ne tik laiką, bet ir įkvėpimą.

 

Šių metų pavasarį sukako penkeri, kai  Kaune leidžiamas  kultūros ir meno savaitraštis „Nemunas“, kuriam nuo pirmos dienos vadovauja rašytojas ir žurnalistas Viktoras Rudžianskas. Kryžiaus kelius jam kasmet reikia nueiti, kad įdomus ir reikalingas savaitraštis pasiektų skaitytojus. Pirmojo laikraščio „Nemunas“ jubiliejaus proga net garbingi svečiai iš Vilniaus negailėjo pagyrimo žodžių, teigdami, kad tai geriausias šalyje leidinys, skirtas kultūrai ir menui.

 

  pokalbių ir esė knygą „Gyvenęs ir mūsų gyvenimus“ (apie kunigą ir poetą Ričardą Mikutavičių) kolega 2004 metais pelnė  Kauno meno kūrėjų asociacijos ir Vytauto Gedgaudo premijas, jis yra  daugkartinis Lietuvos žurnalistų sąjungos rašinių konkursų „Kultūros versmėse“ ir „Teisingumas – demokratinės valstybės pagrindas“ laureatas. O už eilėraščių rinkinį „Nuo do iki do“ 2008 metais Viktoras Rudžianskas paskelbtas  rašytojų „Poezijos pavasario“ laureatu.

 

Nelengva buvo kolegai apsispręsti ir dalyvauti Rašytojų sąjungos Kauno skyriaus pirmininko rinkimuose. Gal taip padaryti LŽS nariui padėjo ir Kauno apskrities skyrius, paakinęs  jį imtis naujojo iššūkio. Svarbiausia, kad prie Nemuno, Vilkijoje,  gyvenantis rašytojas ir žurnalistas nepaliks „Nemuno“ vyr. redaktoriaus posto. Kaip ir Lietuvos žurnalistų sąjungos, kurios nariai džiaugiasi ir didžiuojasi  Viktoru Rudžiansku.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-11-04 15:49
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media