2024 m. gegužes 19 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2023-04-14Vytauto Valentino Česnulio atminimo ir jo knygos "Kūrybos taku" pristatymo vakaras. Kviečiame! (2)

Kviečiame į buvusio LŽS senjorų klubo nario, žurnalisto, kraštotyrininko Vytauto Valentino Česnulio atminimo ir jo knygos "Kūrybos taku" pristatymo vakarą, kuris įvyks balandžio 20 d., 17 val., Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje (Pylimo g. 40, Vilnius).

2023-03-27Stasio Lozoraičio premijos laureatė Regina Pupalaigytė – “Tikros žurnalistikos horizontai atsivėrė įsibėgėjus sovietijoje M. Gorbačiovo „perestroikai“

Žurnalistei, knygų redaktorei Reginai Pupalaigytei neseniai istorinėje Prezidentūroje Kaune buvo įteikta Lietuvos žurnalistų draugijos Stasio Lozoraičio premija „Kelyje į Vilties Prezidento Lietuvą“. Kaip pranešė Lietuvos žurnalistų draugija, premija R. Pupalaigytei skirta už viso gyvenimo profesionalią žurnalistinę veiklą, ištikimybę savo profesijai, ilgametę veiklą draugijoje. Ta proga norėtųsi išsamiau pristatyti laureatę.

2023-03-14Stanislovas Balčiūnas: Tiesos troškimas genuose užkoduotas

Ką tik iš spaustuvės gavau savo naują knygą „Tiesos troškimas genuose užkoduotas“, Joje skaitytojams pateikiau, mano nuomone, tik didžiausius ir skaniausius trupinius iš savo biografijos, apmąstymus apie rašytojo, ypač žurnalisto darbo ypatumus

2023-03-13Paremkime kolegų Virgilijaus Juodakio ir Reginos Jakučiūnaitės knygos „FOTOŽURNALISTIKOS ŽANRAI“ leidybą (3)

Knyga „FOTOŽURNALISTIKOS ŽANRAI“ jau pakeliui. Labai prašome jūsų paramos, kad knyga greičiau pasiektų tuos, kurie mokosi fotožurnalistikos, ir mūsų vaizdžioji žiniasklaida taps įvairesnė ir įdomesnė. Kiekvienas euras mums brangus. Knygos leidybai remti atidaryta sąskaita, visi rėmėjai bus įvardyti: Nr. LT 23 7300 0101 7504 3708, Swedbankas, Reginos Kubertavičienės vardu. Dėkingi autoriai: Virgilijus Juodakis, Regina Jakučiūnaitė.

2023-02-21Žurnalisto – kalbos bičiulio rinkimai. Iki gegužės 1 d. siūlykite pretendentus

Lietuvių kalbos draugijos Kalbos tvarkytojų grupė skelbia Žurnalisto – kalbos bičiulio rinkimus ir kviečia iki gegužės 1 d. siūlyti pretendentus. Kalbos bičiulis – tai žurnalistas, kuris domisi lietuvių kalbos raida, padėtimi, problemomis ir prisideda prie kalbos klausimų sklaidos žiniasklaidoje.

2023-02-21Vidos Girininkienės knygos „Profesorius Eduardas Volteris ir lietuviai 1882–1906 metais: Straipsniai ir publikacijos“ pristatymas

Vasario 24 d. 20-ą valandą Vilniaus knygų mugės 5. 5 salėje bus pristatyta istorikės, LŽS narės Vidos Girininkienės knyga „Profesorius Eduardas Volteris ir lietuviai 1882–1906 metais: Straipsniai ir publikacijos“. Kviečiame.

2023-01-18Ipolitas Skridla NUOSKAUDA (14)

„Mylėkime gimtąją kalbą, branginkime savo raštą“, - sako mūsų geras kolega ir poetas Ipolitas Skridla, atsiuntęs šį eilėraštį lžs svetainei www.lzs.lt.

2023-01-15Albertas Vaidila: gilūs pėdsakai Lietuvos žurnalistikos atspindžiuose (3)

Albertas Vaidila gimė Šiaulių mieste 1944 kovo 23 dieną. Studijavo Valstybiniame dailės institute (dabar Vilniaus dailės akademija) 1968 – 1974 metais. Įgijo menotyrininko kvalifikaciją. Keletą metų bendradarbiavo, o 1971 metais buvo pakviestas dirbti į miesto laikraštį „Raudonoji vėliava“ literatūriniu darbuotoju. Nuo 1973 metų – Lietuvos žurnalistų sąjungos narys.

2023-01-14Kolegai Eldoradui Butrimui „Taikliausio metų šūvio“ apdovanojimas už reportažus iš Ukrainos

Tradicinio „Taikliausio metų šūvio“ prizą LŽS Vilniaus skyrius pernai skyrė Lietuvos žurnalistų sąjungos nariui Eldoradui Butrimui už pilietinę poziciją ir reportažus iš kovojančios Ukrainos Lietuvos žiniasklaidoje ir socialinėje medijoje.

2022-12-21Žurnalistė Danutė Mukienė: gyvenimas ir kūrybinė veikla (2)

Danutė Mukienė – žurnalistė, knygų ir periodinių leidinių leidėja, autorė, redaktorė, žemaičių kalbos propaguotoja.

2022-12-21Demografija - rimtas reikalas ir prasmingas žurnalisto Vytauto Jono Juškos tyrinėjimo objektas, kuriame slepiasi tūkstančiai mūsų tautiečių likimų

Žurnalistas, kultūrologas, Lietuvos žurnalistų sąjungos bei Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijų narys, Globalios Lietuvos apdovanojimo laureatas Vytautas Jonas Juška tyrinėja Australijos Lietuvių demografiją. Iki šiol Lietuvoje šia tema niekas nesidomėjo. Tad metraštininko V. J. Juškos mokslinis straipsnis ką tik pasirodžiusioje knygoje „Migracija: sampratos ir patirtys“ neabejotinai pasitarnaus nagrinėjantiems migracijos raidą ir jos veiksnių kontekstą.

2022-12-15Ipolitas Skridla: Žiemos fantazija (15)

„Pasidžiaukime gražia žiema, baltu sniegu, delne tirpstančia snaige...“ – sako kolega Ipolitas Skridla.

2022-12-14Kęstučio Šiaulyčio kūryba - Trakų meno mokykloje (1)

Trakų meno mokykloje (Karaimų g. 10, Trakai) pradėjo veikti tarptautinio eklibrisų konkurso „ Exlibris 2022“ paroda „Lietuviškoji gotika: Trakų estetikos ir fenomeno refleksijos“. Parodoje eksponuojama ir mūsų kolegos, aktyvaus LŽS nario Kęstučio Šiaulyčio kūryba. Paroda veiks iki 2023 metų vasario 5 dienos. Kviečiame aplankyti!

2022-12-05MO muziejuje: Tarp opartinių atspindžių – ir Alfonso Čepausko kūryba

Vilniuje, MO muziejuje veikia pirmoji modernaus optinio meno „Oportiniai atspindžiai“ paroda, kurioje tarp daugelio šio meno kūrėjų eksponuojami ir LŽS bei NŽKA nario Alfonso Čepausko keli žurnalo „Mokslas ir technika“ viršeliai.

2022-11-24Česlovas Skaržinskas: Kaimo novelė (3)

Kolega Česlovas Skaržinskas atsiuntė "Kaimo novelę".
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media