2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: 10-metis lenktynininkas Benas: „Galėjau būti pirmas‘‘

2019-07-23
 
Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Girmantė Zolubaitė

 

Lietuvos motokroso čempionato antrajame etape, vykusiame birželio 22-23 dieną Anykščių Mickūnų trasoje, dalyvavo tiek suaugę, tiek vaikai. Vienas iš jų – dešimtmetis Benas Blaževičius, bendroje įskaitoje užėmęs ketvirtą vietą. 

 

Benas gyvena Airijoje. Jam labai patinka šis sportas ir labai norėtų tapti čempionu. O kas to nenori? Berniukas jau turi daug laimėjimų. Airijoje, 50cc motociklų klasėje, Benas yra laimėjęs daug pirmų ir prizinių vietų. 

 

Beno negąsdina šis rizikingas sportas. Vienų varžybų metu įvyko nelaimė. Startuojant jį užkliudė varžovas, Benas nukrito nuo motociklo ir jį pervažiavo dar 3  ar 4 vaikai. Po patirtų traumų berniukas negalėjo sportuoti ištisus metus. Tačiau ši avarija jo neatbaidė nuo sporto. Jis vėl lenktyniauja jau trejus metus 65cc klasėje su motociklu ,,Husqvarna‘‘. 

 

Šį kartą Benas buvo patenkintas savo pasiektu rezultatu. Po varžybų jis jautėsi pavargęs, tačiau buvo laimingas. Berniukas motociklą vairuoja nuo penkerių metukų. Kai paklausiau, ką galėjo padaryti geriau, atsakė: ,,Galėjau būti pirmas‘‘. Grįždamas namo Benas dar užsuko į Latvijos motokroso čempionatą ir čia iškovojo pirmą vietą – tapo ČEMPIONU

 

Labai smagu pažinti Beną. Dėkoju jam už pokalbį ir linkiu Benui ir visiems lenktynininkams sėkmės!

 

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 10 m./

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-08-08 15:39
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media