2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2020-09-29Būti mokytoju – didžiulė garbė

Gerda Kasčiūnaitė/ Šis amžius yra didžiulių permainų metas visame pasaulyje. Senesnius, įprastus dalykus lengvai keičia naujesni, įdomesni ir nematyti. Tačiau kažkas pasaulyje vis išlieka pastovus, nuolatinis ir visoms kartoms pažįstamas – tai mokymasis bei pažinimas. Už šią kokybiškai, garbingai išlaikytą žmonių gyvenimo sritį yra atsakingi mokytojai. Beveik visas žmonių (tiek praeities, tiek ir dabarties) kartas yra palietusios mokytojų skleidžiamos žinios bei taisyklės. Mokytojo darbas visada buvo vertinamas kaip nelengvas, reikalaujantis atsakingumo, tvarkos bei stiprios rankos, kuri įvestų tvarką klasėje.

2019-07-09Startavo žurnalistų žygis, skirtas LŽS 90 – mečiui - „Vienybės kelias‘19“ į Ukrainą

Pavasarį Lietuvos žurnalistų sąjunga Valdovų rūmuose atšventė savo 90 metų jubiliejų. Buvo nutarta atostogų metu šią datą paminėti prasminga kelione, kuri prilygtų ekspedicijai. Pasirinkta buvo Vakarų Ukraina, kurioje išlikęs gausus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės paveldas ir daugeliui žurnalistų tai bus tarsi gyvoji istorijos pamoka, leidžianti pamatyti paminklus ir juos supančią aplinką.

2019-04-15Kelionių žurnalistų klubo nariai LŽS XVII suvažiavime Vilniaus Rotušėje. 2018 metai

Kelionių žurnalistų klubo nariai LŽS XVII suvažiavime Vilniaus Rotušėje. 2018 metai.

2019-04-15Kviečiame dalyvauti Lietuvos keliautojų pagerbimo konkurse „Kolumbas LT 2019“

Šalia pateikiami Lietuvos keliautojų pagerbimo konkurso „Kolumbas LT 2019 " nuostatai.

2017-11-12Fotoparoda, skirta Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių žurnalistų klubo 10 - mečiui

Antradienį lapkričio 14 d. 17 val. LRT valgykloje bus atidaryta fotoparoda, skirta Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių žurnalistų klubo 10 - mečiui "Keturių ekspedicijų akimirkos". Dalyvaus LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius, klubo nariai ir draugai. Kviečiame apsilankyti.

2014-02-24LŽS Kelionių ir pramogų klubo nariai - Vilniaus knygų mugės dalyviai

LŽS Kelionių ir pramogų klubo nariai kasmet tradiciškai pristato savo kūrybą Vilniaus knygų mugėje. 2014 metai – ne išimtis. Penktadienį mugės dalyvius su savo naujausia knyga „Pas kunigą ir detektyvą – psichologo kabinete“ pristatė Genovaitė Bončkutė-Petronienė. Kaip ir visose savo kūriniuose, autorė gvildena sudėtingas psichologines situacijas, į kurias patenka šių dienų žmogus.

2013-05-10Aplankyta „Lituanicos“ žūties vieta

Kuomet paklausiau vienos grasios žurnalistės, lakūnų S.Dariaus ir S.Girėno biografijų tyrėjos, ar ji lankėsi Soldine, išgirdau atsakymą, kad ji po piligrimines keliones nevažinėja, o nuosekliai dirba archyvuose su dokumentais. Tai mane ne tik nustebino, tačiau ir nuliūdino...

2013-04-22Bukauskai savo Sidabrines vestuves šventė ant ugnikalnio...

Grįžęs iš kelionės po Siciliją, kur veikiančiame Stromboli ugnikalnyje iškėlė Kelionių ir pramogų klubo vėliavą, Vytautas Bukauskas laiške rašė:

2013-03-29Vytautas Bukauskas vėl ant tatamio

Šeštadienį 2013 03 23 Vilniaus „Karate-Do“ klubo sportininkai dalyvavo IV-ame Lietuvos Shotokan karatė senjorų čempionate, Panevėžyje. Varžybų tikslas - populiarinti Shotokan karatė stilių, įtraukti vyresnio amžiaus sportuojančius karatekas į varžybinę veiklą.

2013-03-19Pasaulis – per advokato fotoobjektyvą

Lietuvos advokatūros patalpose (Vilnius, Sporto g-vė 12) 2013 02 26 dieną LŽS Kelionių ir pramogų klubo narys, advokatas Jonas Nekrašius surengė savo fotoparodą „Po pasaulį keliauja fotografas".

2013-02-27Knygos sutiktuvės buvo iškilmingos

Kelionių ir pramogų klubo nariai, kovo 20-ąją atėję į Lietuvos mokslų akademijos didžiąją salę, džiugiai nustebo: ji buvo pilnut pilnutėlė. Tokio gausaus žmonių susibūrimo naujų knygų pristatymai nedažnai sulaukia, o tą trečiadienį skaitytojai išvydo ką tik pasirodžiusį leidinį „Lietuvos totoriai istorijoje ir kultūroje“.

2013-02-22Ant Aukštojo Kelionių ir pramogų klubo vėliava

Aukštojas – tai paskutiniojo ledynmečio suformuota Medininkų aukštumos kalva, kurią nepavadintum kalnu, tačiau, tai aukščiausia Lietuvos vieta, iškilusi 293 m virš jūros lygio. Kalvos paviršius suformuotas iš moreninio priemolio ir priesmėlio su žvirgždo, gargždo ir riedulių priemaiša. Jos šiaurinis ir rytinis šlaitai lėkšti, o pietinis ir vakarinis statesni, suraižyti raguvų. Aukštojas priklauso Juozapinės valstybiniam geomorfologiniam draustiniui.

2012-11-27Kelionių ir pramogų klubas palydėjo Drakono metus

„Vilniaus bazilisko paslaptys“ – tokią inscenizaciją vaidino Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių ir pramogų klubo nariai Dubingiuose, „Dubingos“ kaimo turizmo sodyboje, nes jau tapo tradicija, palydėti prabėgusius, pagal Rytų kalendorių, Drakono metus.

2012-05-07LŽS Kelionių ir pramogų klubo penkmečiui skirti renginiai

Kelionių ir pramogų klubo nariai dalyvavo žygyje "North Eesti camper '12". Buvo tradicija plaukti baidarėmis, taip išbandėme Nemunėlį - Lietuvoje, Juodąją Ančią - Lenkijoje, Gaujos upę - Latvijoje, o Estijoje pasirinkome kelionę su sausumos jachtomis (taip keliautojai vadina „kemperius" - namelius ant ratų). Šis žygis buvo skirtas klubo penkmečiui.

2012-04-18Tai, ką kuria žurnalistai, ir kas išlieka

Balandžio 19 d. 17 val. Lietuvos nacionalinio muziejaus salėje, Senajame arsenale (Arsenalo g. 3), vyks tradicinis kultūros istorijos vakaras. Renginyje bus pristatomos dvi dokumentinės apybraižos iš televizijos laidų ciklo „Šeimos ir valstybės istorija“: „Petras Vileišis“ ir „Antanas ir Emilija Vileišiai“. Vakare dalyvaus laidų autoriai - žurnalistė Inga Berulienė ir režisierius, kino ir dokumentikos kūrėjas Justinas Lingys. Justinas yra ir vienas pirmųjų LŽS Kelionių ir pramogų klubo narių. Abi apybraižos buvo sukurtos 2010 metais ir papildė Lietuvos kultūros istorijos metraštį.

2012-04-07Geriausias pasakotojas laimėjo kelionę į Belgiją

Vilniuje, Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje, įvyko LŽS Kelionių ir pramogų klubo organizuotas „Kelionių dienoraščiai“ vakaras – konkursas, kuriame buvo pasakojami įspūdžiai iš kelionių ir renkamas geriausias pasakotojas. Vertinimo komisijos ir publikos palankumą pelnė visi šio konkurso dalyviai, o laimėtoju tapo Vytautas Bukauskas. Jis apdovanotas klubo rėmėjo europarlamentaro Justo Paleckio įsteigtu prizu- kelione į Belgiją. Pasak renginyje dalyvavusių klubo narių ir svečių, visi keliautojai stebino savo gebėjimu įdomiai pristatyti keliones.

2012-04-05„Kelionių dienoraščiai“: nuo egzotiškos Indokinijos iki Australijos

Balandžio 6 d., penktadienį, 17 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje rinksis patyrę keliautojai. Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių ir pramogų klubas čia rengia vakarą-konkursą "Kelionių dienoraščiai". Trys klubo nariai stengsis kuo išradingiau ir įdomiau papasakoti savo kelionės įspūdžius. Linas Senkus pasakos apie Indokiniją, Mykolas Vadišius intriguos Gruzijoje patirtais išgyvenimais. Vytautas Bukauskas jau nusprendė, jog parodys filmą apie savo kelionę po Australiją ir Tasmaniją. Visų įspūdžiai dar labai „švieži“, o kelionių dienoraščiai, rodos, dar alsuoja kelio dulkėmis...
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media