2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Gydytojų ir žurnalistų futbolo rungtynėse pralaimėjusių nėra

2010-02-05
 
Alfredo Pliadžio nuotraukoje: žurnalistų ir gydytojų rinktinės

Alfredo Pliadžio nuotraukoje: žurnalistų ir gydytojų rinktinės

Šiandien „Sportimos“ arenoje vyko futbolo rungtynės tarp Lietuvos žurnalistų sąjungos Sporto klubo ir Lietuvos gydytojų rinktinių. Po atkaklios kovos susitikimas baigėsi lygiosiomis 1:1. Abiejų komandų žaidėjai sutinka, kad šių varžybų tikslas ne nugalėti, o priminti, kad sportuojantis žmogus gali padėti sau apsisaugoti nuo sunkių susirgimų ir šias varžybas skyrė Tarptautinei kovos su vėžiu dienai paminėti.

 

Rungtynių atidaryme dalyvavęs Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Ritas Vaiginas sakė: „Jūs laužote ledus ir siekiate, kad sportas taptų prevencija. Skatiname tokią iniciatyvą. Svarbu, kad atkreiptumėme dėmesį ir visuomenė būtų kuo daugiau informuota apie esančias problemas, kurioms iki šiol buvo skiriama per mažai dėmesio“.

 

Žurnalistų sąjungos Sporto klubo garbę gynė ne tik garsūs šalies sporto žurnalistai ir komentatoriai – Nerijus Kesminas, Tautvydas Vencevičius, Artūras Gimžauskas, bet ir vienas žymiausių futbolininkų Valdas Ivanauskas. Gydytojų rinktinės gretose žaidė buvęs Sveikatos ministras Juozas Olekas ir ilgametis vienas ministerijos vadovų Romas Sabaliauskas. Po rungtynių vykusiame aukcione, kuriame surinktos lėšos bus skirtos vėžio prevencijai, didžiausią sumą už originalius V.Ivanausko marškinėlius pasiūlė J.Olekas.

 

„Norime atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad vis mažėja sportuojančių vaikų. Tai įtakoja ir sporto aikštelių trūkumas, nes vaikai kiemuose neturi kur žaisti futbolo, krepšinio, rankinio, ledo ritulio. Visoje Lietuvoje turime vos keletą dengtų maniežų, kuriuose futbolą galima žaisti visus metus. Tokių maniežų kiekviename didesniame šalies mieste turėtų būti bent keletas, o Vilniuje mažiausiai penki. Pagal sporto arenų kiekį ir sportuojančių vaikų skaičių labai atsiliekame nuo kaimyninių šalių“,  - sako Tautvydas Vencevičius Lietuvos žurnalistų sąjungos Sporto klubo pirmininkas.

 

Kiekvienais metais daugiau kaip 12 milijonų žmonių pasaulyje išgirsta vėžio diagnozę.

 

Varžybų išvakarėse, futbolininkai Valdas Ivanauskas ir Tomas Ražanauskas kartu su sporto žurnalistais Tautvydu Vencevičiumi ir Vytaru Radzevičiumi Vilniaus universiteto vaikų ligoninės onkohematologijos centre lankė vėžiu sergančius vaikus. Jiems padovanojo specialiai sukurtus „Hummel“ futbolo marškinėlius su vaikų vardais. Prie sergančių vėžiu vaikų lankymo prisidėjo ryškiausios Lietuvos futbolo rinktinės žvaigždės Tomas Danilevičius, Marius Stankevičius ir Deividas Šemberas, jie vaikams atsiuntė savo klubų – „Livorno“, „Sevilla“ ir Maskvos CSKA marškinėlius.

 

„Skatiname vaikus kuo daugiau sportuoti. Komandiniai žaidimai ne tik prisideda prie vaikų sveikatos, bet ir motyvuoja vaikus siekti užsibrėžto tikslo, praplečia draugų ratą. Norime atkreipti ir valdžios dėmesį, nes Lietuvoje stinga sporto aikštelių, kuriose vaikai galėtų sveikai praleisti savo laisvalaikį. Būtent kiemų aikštelėse, mokyklų stadionuose pirmuosius žingsnius žengia būsimos sporto žvaigždės", - Lietuvos rinktinės futbolininkų vardu sako komandos kapitonas T.Danilevičius.  

 

Tarptautinė kovos su vėžiu organizacija UICC visame pasaulyje šiuos metus skelbia „Vėžio prevencijos metais“ ir ragina visuomenines sveikos gyvensenos ir vėžio prevencijos organizacijas informuoti žmones apie tai, kaip galima užkirsti kelią onkologinėms ligoms. Įveikligą.lt (www.iveikliga.lt ) ir šio projekto autorius VšĮ „VIRTUS LT“ - kol kas vienintelės iš Lietuvos ne pelno siekiančių organizacijų, pasirašiusių po  „Pasauline kovos su vėžiu deklaracija“ ir siekia padidinti visuomenės informuotumą apie onkologinių ligų prevenciją. Tai jau padariusios beveik 1000 organizacijų iš viso pasaulio.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-02-08 15:55
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media