2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie projekto eigą

*print*

Archyvas :: Konstitucijos egzamino finale varžysis tik geriausiai žinantys Konstituciją

2009-10-26
 

Simonas Ropė

 

Lietuvos žurnalistų sąjunga šiandien gavo panevėžiečio, kuris dalyvavo Konstitucijos egzamine, laišką. Konstitucijos egzamino dalyvis suabejojo, ar tikrai į egzamino finalą pateks tik tie, kurie turi pačias tvirčiausias Konstitucijos žinias.

 

“Labai malonu, kad organizuojate Konstitucijos egzaminą. Aš būčiau už tai, kad Konstitucijos egzaminas būtų privalomas bent jau valstybiniam sektoriui.

 

Aš laikiau egzaminą savivaldybėje (tuo didžiuojuosi), o mano kolega - namie su Konstitucijos knyga ir interneto pagalba. Kolegai buvo visai nesunku išlaikyti ir atsakyti į visus klausimus, o mes, laikiusieji savivaldybėse, likome kaip ir truputį apgauti, nes mes mokėmės, o jie tik naudojosi informacija. Tai gal ateityje būtu įmanoma visiems sudaryti vienodas sąlygas.

 

Dar kartą dėkoju, kad rūpinatės Lietuvos ateitimi, nes tvirtai tikiu, kad visuomenei Konstitucijos žinojimas padės  tvirčiau kovoti su negerovėmis valstybėje,”- sako Raimundas Povilonis.

 

Pasak Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko pavaduotojos ir Konstitucijos egzamino projekto vadovės Erikos Straigytės, tokie nuogąstavimai yra gauti jau iš keleto savivaldybių. “Tačiau Konstitucijos egzamino rengėjai pabrėžia, kad į Konstitucijos egzamino finalą pateks tik patys geriausieji Konstitucijos žinovai. Laimėtojai jau žinomi savivaldybėse, pataisos įstaigose. Tie dalyviai, kurie laikė egzamino testą internetu (DELFI arba Lzs.lt tinklalapiuose) arba mobiliuoju internetu (TELE2), į finalą galės patekti tik tuomet, jei egzamino testą užpildė per tą valandą, kol vyko egzaminas ir kol viešai nebuvo paskelbti testo atsakymai. Be to, jiems teks įveikti kur kas didesnę atranką, nei savivaldybėje, nes dalyvavusiųjų yra šimtai.”

 

“Visi kiti, laikiusieji testą internetu ir turėję galimybę tuo pat metu naršyti, ieškoti teisingų atsakymų nesivaržo dėl teisės patekti į finalą. Mes dėkojame jiems už dalyvavimą ir džiaugiamės, kad prisijungė prie geros idėjos bei pasitikrino Konstitucijos žinias,”- sakė E.Straigytė.

 

.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-26 14:03
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media